José Jonkers: Kunst in de tuin bij GB5

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat de tuinen weer tot leven komen, niet alleen met bloemen en planten, maar ook met kunst. Bij GB5 zijn we verheugd om aan te kondigen dat kunstenaar José Jonkers vijf van haar werken zal installeren in onze tuin voor de zomerexpositie.

Een van de opvallende stukken die tentoongesteld zal worden, is “Tuin der Lusten/Garden of Lusts”, gemaakt van aluminiumcement. Dit werk is geïnspireerd op de organische fonteinen uit het gelijknamige drieluik schilderij van Jeroen Bosch.

Een ander intrigerend stuk is “Gevonden Beeld/Founded Sculpture”, vervaardigd uit tufsteen en een paardenhalster. Tufsteen, een materiaal uitgestoten door vulkanen, wordt gecombineerd met een paardenhalster dat gevonden is langs het Pieterpad. De steen is zo bewerkt dat het lijkt alsof het halster er al jaren omheen zit gekneld.

Tot slot, “Geloof, Hoop en Liefde/Faith, Hope and Love”, een installatie van hout, cementachtig materiaal, lood en touw. Dit werk is geïnspireerd op de documentaire/film “La vie de Jean-Marie” van Peter van Houten. De film vertelt het verhaal van de zoon van een kunstenaar uit Etten-Leur, Brabant, die na de Tweede Wereldoorlog naar het zuiden vertrok en daar een berg kocht in de Pyreneeën.

We zijn enorm enthousiast om deze werken van José Jonkers te verwelkomen in onze tuin en nodigen iedereen uit om te komen genieten van deze prachtige kunstwerken tijdens onze zomerexpositie.