Fenmei Hu

2012 Fenmei Hu – schilderijen

Fenmei laat een aantal schilderijen zien die een weergave geven van haar zoektocht naar een harmonisch zelfbeeld van Chinese kenmerken en Hollandse invloeden.

 

2005

Als beginnende kunstenaar ben ik momenteel heel actief op zoek naar mijn weg tot kunstenaarschap in de kunstwereld. Ik merk nu al dat die wereld niet zo makkelijk is om binnen te komen. Niettemin doe ik altijd mijn uiterste best om toch elke keer een stapje dichterbij te komen.

Mijn werk tot nu toe is heel divers te noemen. Docenten zeiden ook wel dat ik te veel wilde. Misschien ben ik inderdaad te hebberig, maar wie zegt dat dat niet mag of kan? Ik hou me niet vast aan een stijl of een thema, alles is voor mij reden tot het maken van een schilderij. En of ik het wilde of niet, mijn Chinese afkomst lijkt op elke schilderij zijn stempel te willen drukken. Ik erger me er niet aan, ik maak er juist gebruik van. In de werken die getoond worden in GB5 zijn duidelijk mijn Chinese afkomst te zien. Momenteel experimenteer ik veel met Chinese karakters en probeer ik een manier te vinden om de traditionele Chinese kunst te combineren met moderne schilderkunst.