Omar Munie

Munie (1986) is een jonge en getalenteerde Nederlandse designer. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen heeft hij in middels een bekende naam in de Nederlandse modewereld. Zijn tassen worden door steeds meer mensen gezien als de perfecte combinatie van functionaliteit en design. Veel BNers hebben al een exemplaar weten te bemachtigen.

“Ik geloof in je eigen power en dat je alles kunt bereiken als je er maar voor vecht en er heilig in gelooft.”
(Omar Munie, interview Pauw & Witteman, 2009)
Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalie, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren op de toekomst. Zijn moeder wilde dat hij een accountant zou worden, maar al op een jonge leeftijd ontdekte Omar dat hij liever een creatief vak wilde leren, en met zijn handen wilde werken. Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Nog tijdens zijn opleiding richtte hij al Omar Munie Clothing op. In 2007 won hij de prestigieuze prijs ‘Beste Leerling van het Jaar’ en een jaar later de prijs voor ‘Beste Ondernemer onder de 25’.
Na 15 jaar in Nederland te wonen, opent hij zijn eigen winkel: de Omar Munie Flagship Store, waarbij de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb het lint heeft doorgeknipt.

Meer info: www.omarmunie.com