Mila Jeleznikova

Serie portretten van bekende Rotterdammers .

Sinds 2007 ben ik bezig met deze serie. Ik ben van plan om vrij lang met deze portretten door te gaan. Het wordt een doorsnede van de Rotterdamse kunst en cultuurgeschiedenis van een aantal jaren. Daarna wil ik deze serie aan een van de Rotterdamse musea schenken.
In 2007 ben ik begonnen met het portret van een vriendien van mij -Medea. Zij is galeriehoudster. Daarna schilderde ik het portret van Anna Paerel- de oprichtster van de Snerttram en het portret van de peningmeester van cultuur van de Deelgemeente Charlois L.D. Martijn.
Nog later heb ik ”de dagburgemeester van Pendrecht ” Mario Bosch geschilderd. In maart 2008 heb ik het portret van Burgermeester I.Opstelten geschilderd.
Nu ben ik bezig met het portret van George Knap en Micheline Nijsten –galeriehouders van de Galerie Kralingen en met het portret van de oprichter van de SKVR Henk Mali.
Ik heb nog het portret van de voormalige directeur van de stichting de Nieuwe Rotterdamse Cultuur Mark Heijne en het portret van de voormalige hoofddirigent van het Rotterdamse Filharmonisch Orkest V.Gergjev geschilderd.
De mooie persoonlijkheid van een bekende Rotterdammer inspireert mij tot een kunstwerk en op zijn beurt komt hij ook niet alleen maar in de geschiedenis van de stad maar ook in de kunstgeschiedenis te staan. Bij deze serie heb ik nog mijn zelfportret geschilderd en het portret van mijn zoontje Maxim.

Ik ben al in 1988 afgestudeerd bij de Kunst Akademie te St.Petersburg maar ik ben altijd bezig met de ontwikkeling en verhoging van mijn professionaliteit. Voordat ik Burgemeester I.Opstelten ging schilderen, ben ik naar het Mauritzhuis gegaan om te kijken hoe Rembrandt Jan Six heeft geschilderd.

Kunst- dat is mijn beroep, mijn passie, mijn manier van het denken en van het leven.

Mila Jeleznikova

Meer info: www.milajeleznikova.nl