De Grote Burgertrut Tour bij WORM

De Grote Burgertrut Tour
vanaf medio november bij WORM!

Na drie jaar burgers bakken aan de Meent is de Burgertrut, Roodkapje’s burger restaurant, toe aan iets nieuws! Maar wees niet bang – we stoppen er niet mee! Burgertrut gaat op tour door Rotterdam-centrum; wij komen deze winter naar je toe.

De Grote Burger(trut) tour begint bij WORM aan de Witte de With vanaf medio november kan je hier terecht voor heerlijke homemade veggie en biologische beefburgers, homemade taarten & soepen en onze inmiddels beroemde veggie kapsalon.

Maar zo ver is het nog niet. Het vertrek aan de Meent sluiten we af met een feestje, Burgertrut style! Kom naar onze Bye Bye Burgertrut Karoake Party! en zing je longen er uit op 3 november van 21:00 tot 00:00.

Drink, dans, zing, trek je beste Burgertrut outfit aan en vier met ons drie succesvolle burgerflippende jaren.

Liefs van de enige echte Burgertrut

Tot en met 3 november is Burgertrut te bezoeken aan de Meent 129. Vanaf medio november vind je ons bij WORM aan de Witte de With! (Ingang Boomgaardsstraat 71) Openingstijden: dinsdag-vrijdag 17.00-23.00, zaterdag 12.00-23.00 & zondag 14.00-22.00. Eat, drink & support Roodkapje’s art & music program!
facebook.com/Burgertrut & www.roodkapje.org & www.worm.org

TEILLINGERSTRAAT 128, ROTTERDAM

www.roodkapje.org
www.facebook.com/roodkapje.ROTTTERDAM

 

Eten bij Rotterdamse Salon 10 november

(21e eeuwse taal) Een complete Middeleeuwse beleving: diverse fantastische gangen met wijn, bier maar ook siroop, vruchtensap, gezelschap en 4 korte lezingen over eten en gewoonten tijdens de Middeleeuwen! De prijs is inclusief alles! De genodigden namen vroeger hun eigen gerei mee naar de maaltijd. Om in die traditie te blijven verzoeken wij u om uw eigen lepel mee te nemen, voor het mes zorgen wij. U kan en mag natuurlijk met de handen eten!

Wi bottelgiere doen u menegertiere, seroep ende sap, Jopen Koyt biere ute Harlehem, Rijnsche wine ende landtwijn van ene wijngaert wel besteld ende natuurlijc met broet ende harde kaesen. De spisen van de maeltijt gemeinlike sijn:

1/ ene gruyne soppijn van scoen loepend water ende broet ende waermoes

2/ ene Blancmanger, vischpastije, geleij ende rape

3/ peren inden Hypocras ende dattels

4/ Hypocras ende Lanck Banketsuycker.

 

Wi onthalen u ter ure 16.30. Gemeinlike dachcurtinge, gewillegelike eten ende lesen ende spreken is ter ure 17.00 tot in de fijn van de sameninge ter ure 19.00 – 20.00 uur.

Smacelijc eten ende ene debuut fraai van zinnen ende historielijc! Hier! inscriven. De prise is 49,50 ende uw paiment is incluus!

 

Groete vrundelyc van Anja Berkelaar & Arthur van de Kamp

 

info@rotterdamsesalon.nl

06 532 76 450

www.rotterdamsesalon.nl

 

 

 

 

 

APOTHEOSIS bij Roodkapje

 

APOTHEOSIS   8 NOV – 22 DEC

Opening: Friday 8 NOV, 9 PM – 11 PM

Michel Walpot, Lesley Quist, Max van den Hout, Jochem van Laarhoven, Jasper Snoek, Sjuul Joosen, Robbert Pauwels

De laatste tentoonstelling van het jaar! Net voordat we onze goede voornemens gaan bedenken kijkt Roodkapje naar haar helden voor inspiratie.

We kijken op naar helden. We zien helden vallen. Helden zijn mythisch, tragisch en episch. We identificeren ons met ze en toch staan ze ver van ons af. We spiegelen ons aan helden en toch blijven ze nog heel gewoon. We definiëren onze idealen grotendeels aan de hand van de helden die we kiezen en onze idealen definiëren ons en ons gedrag. Daarom hebben we, volgens filosoof Scott LaBarge, allen belang in het hebben van helden en onze keuze in helden.

Roodkapje vraagt zich af wat het over onze toekomst zegt wanneer celebrities onze helden worden.

Apotheosis is onderdeel van Roodkapje’s We are the world serie; zes tentoonstellingen waarin Roodkapje aan de hand van kunst nieuwe visies onderzoekt voor een betere toekomstige wereld.

 

Uitnodiging Het Gezelschap 4 november

 

 

Best Gezelschap,

Maandag 4 november ontvang ik Het Gezelschap graag bij mij thuis waar onze expositie van antiek is. Op www.gb5.nl kunt u alvast zien om welke stukken het gaat. Ook nodigen wij u van harte uit om mensen uit uw vrienden- en kennissenkring die geïnteresseerd zijn in antiek en fine arts mee te nemen.

Het programma:

We ontvangen jullie graag tussen 20.00 uur en 20.30 uur. Joost van Gils, de curator van de tentoonstelling, zal daarna werken aan jullie laten zien en er iets over vertellen. We doen dat natuurlijk met een glaasje in de hand zodat deze presentatie naadloos overloopt in de borrel.

 

Laat vóór 1 november even per mail weten als je van plan bent te komen.

 

Dan vast even een vooruitblik naar het jaar 2014. Gedurende dat hele jaar zal de programmering van Het Gezelschap verzorgd worden door Jinai Looi en Remko Brenters. M.a.w.: een sabbatical year voor Fleur. Dat zal ongetwijfeld veranderingen opleveren. Het lijkt mij wel spannend.

 

Fleur Groenendijk,

 

mede namens Jinai Looi en Patricia Verweij

Voor donaties aan Het Gezelschap:
ABN-AMRO 52.32.20.448
t.n.v. P.M. Verweij, Rotterdam, inzake Het Gezelschap