Roodkapje @ KNALLER 29.09.13

Roodkapje @ KNALLER 29.09.13

knaller

Finissage Territory
AVL-Mundo, Roodkapje Rot(t)terdam, WORM Rotterdam

Op zondag 29 september, de laatste dag van de tentoonstelling Territory, organiseren AVL-Mundo, Roodkapje en WORM samen het feest KNALLER. KNALLER begint om 18.00 en vindt plaats bij AVL-Mundo/Atelier Van Lieshout, op de Keileweg 18, Rotterdam.

De musicale programmering van de avond is in handen van Roodkapje, met de volgende bands, DJ’s en performances:

**RAAF**
Dit duo uit Haarlem omschrijft zichzelf als raven, en neemt je mee op een duizelingwekkende reis op grote hoogte, afgewisseld door duiken door de geluidsbarrière. Ook al is het een tweetal, ze produceren het geluid van een hele kudde.

**Maan**
Maan bestaat uit twee Vlaamse ingenieursstudenten van begin twintig. De viersporen garagekwaliteit van de opnames het duo klinken als een vergeten democassette vol tiener angst uit die dagen, maar dat doet niet af aan het feit dat zij ook een ruwe kant hebben die doet denken aan The Fall en Arab Strap.

**Peter Puype**
Het werk van kunstenaar Peter Puype oogt sloganesk, robuust, in your face. Beeld en taal zijn eenvoudig, herkenbaar, haast abstract. Maar Puypes tekeningen, schilderijen en sculpturen mogen dan wel expressief zijn, ze lopen in het gareel van een strak georkestreerde maatschappijkritiek.

**Big Hare**

**En de DJ’s van Heimat!**

Maar er staat niet alleen muziek op het programma; KNALLER is daarnaast natuurlijk de allerlaatste kans om Territory te zien, de WORM bar is open, en er kan weer lekker gegeten worden, met geroosterde varkens en een performance door Atelier Van Lieshout.

Visit on FB!

 

Uitnodiging Het Gezelschap 7 oktober


Op maandag 7 oktober wordt Het Gezelschap verwacht in de Galery/Studio Solko Schalm aan de Hoogstraat 43 a.

Hieronder een passage over het werk van Solko:

“Een jaar geleden stortte Schalm zich in een artistiek avontuur, toen twaalf verzamelaars, ongezien, ieder één van de 24 doeken uit een toen nog te maken expositie kochten. De kunstenaar merkt op dat ‘ Zij mijn werk kenden, maar geen enkel idee hadden hoe de schilderijen er uit zouden komen te zien.’ Voorafgaand aan de opening voor het publiek op 10 november zullen Schalm’s twaalf verzamelaars de gelegenheid hebben om hun eigen schilderij uit de collectie te kiezen.Deze nieuwe collectie toont de ontwikkeling van Schalm’s realisme, zijn eigentijdse antwoord op de klassieke oude meesters als Caravaggio, Rembrandt, Degas en Courbet. In zijn gebruik van licht, fel gekleurde vlakken, lijnen, spetters of klodders verf, draait het om de thema’s van werkelijkheid, waarneming en de dubbelzinnigheid van afbeelden en beschrijven. “

Het programma:

20.00 uur – 20.30 uur Inloop en kennismaking.

20.30 uur – 21.00 uur Praatje Solko Schalm.

21.00 uur – 22.00 uur Borrelen en rondkijken.

Laat vóór 3 oktober even per mail weten als je van plan bent te komen.

Fleur Groenendijk,
mede namens Jinai Looi en Patricia Verweij

Voor donaties aan Het Gezelschap:
ABN-AMRO 52.32.20.448
t.n.v. P.M. Verweij, Rotterdam, inzake Het Gezelschap