Fleur is ambassadeur voor verkoop rotsen Karin Trenkel

Al jaren volg ik het werk van beeldend kunstenaar Karin Trenkel. Van papier bouwt ze indrukwekkende landschappen die de gehele ruimte vullen. Galeries, tentoonstellingsruimtes en musea in Nederland, Duitsland, Engeland en Canada tonen haar werk. Zelf denk ik altijd, het is prachtig, maar ook: hoe kan je zoiets verkopen? Karin is echter een ondernemend kunstenaar. Sinds afgelopen zomer huurt ze een winkelpand in het centrum van Rotterdam, waar ze haar werk toont en verkoopt. Ze is dus zowel kunstenaar als ook galeriehouder. Voor haar nieuwste werk heeft zij een bijzondere verkoopstrategie bedacht, commercieel en creatief.

50 rotsblokken, van karton en papier, spelen de hoofdrol in haar nieuwste werk. Het afgelopen jaar zijn ze als onderdeel van een installatie in galerie Hommes (Rotterdam-Charlois) geëxposeerd. Deze rotsblokken gaat ze nu hergebruiken en ze maken deel uit van een zeelandschap dat ze combineert met de directe omgeving van haar stadse studio. Genummerd en gesigneerd kosten ze 100 euro per stuk.

Deelgenoot worden van haar landschap
Momenteel is Karin bezig via haar ambassadeurs (waarvan ik er één ben) 50 enthousiaste mensen te zoeken die een rotsblok willen kopen. Gelukkig wegen ze niet zo zwaar als echte rotsen en de afmetingen zijn ongeveer 70x70x70 cm.

Opening
Op zondag 3 maart vanaf 15 uur vindt de feestelijke opening plaats van deze installatie in haar studio/winkelpand aan het Rijnhoutplein 4 in Rotterdam. Er is dan gelegenheid het zeelandschap met rotsblokken te bekijken. U kunt dan uiteraard ook kennismaken met de kunstenaar zelf.

Lukt het niet op 3 maart, dan is er nog t/m 14 april gelegenheid op donderdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur. Of op afspraak, of gewoon door het raam, want haar studio in een winkelpand is voorzien van grote raampartijen.

Laat u mij weten of u interesse heeft en kijkt u voor meer informatie op:
www.karintrenkel.nl
www.facebook.com

U kunt ook rechtstreeks contact met de kunstenaar opnemen:
06-419 69 520
info@karintrenkel.nl

 

Expositie 2013 GB5 in teken van vervlogen tijden

De expositie in onze woning gaat dit keer niet over hedendaagse kunst, maar over fine arts en gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden.  We laten meubels, schilderijen en andere fine arts zien uit de 17e, 18e en 19e eeuw.