Adventsconcert – J.S. Bach door het BachPlus ensemble

Op zaterdag 24 november werd het Adventsconcert – J.S. Bach door het BachPlus ensemble uitgevoerd onder leiding van Bart Naessens in een druk bezochte Nederlands Hervormde Kerk in Rhoon. Dit was het laatste concert van Klassiek in Rhoon 2018. Mocht u interesse hebben in het programma 2019 van Klassiek in Rhoon, kijk dan op de website.

 

https://mailchi.mp/131544a9e4f6/en-de-meester-2018-is?e=98f2c8464d

En De Meester 2018 is..

 

In een bomvolle Garage koos de jury gisteravond de Meester 2018: Bram van Ooijen! Door zijn afstudeerwerk WIHDATOPIA en in een fantastisch tegenspel in de discussie met de jury haalde Bram de promotieprijs binnen. Die €5.000 maakt hem overigens niet zoveel uit. Hij stelt juist gebruik te willen maken van het netwerk van de Fleur Groenendijk Foundation.

Wauw, wat een bijzonder spectaculaire avond, de uitreiking van de Meester 2018.

Bedankt voor het enthousiasme en de enerverende ideeën. En Bram, nogmaals proost op je meesterwerk! Lees hier verder!

WIHDATOPIA

Bram van Ooijen koos het zeer actuele thema van vluchtelingenkampen. De jury: “…een indrukwekkende studie.”. In deze video geeft Bram zelf een toelichting. 

 

 

 

 

 

“Bram stelt met zijn vraag aan de orde, wat nu precies de rol van de stedenbouwkundige zou kunnen zijn, in een complexe situatie waar geen sprake is van sturing door een vorm van centraal gezag. De jury geeft met de prijs de opdracht aan Bram om die vraag te beantwoorden.”

 

Tracy Metz, Karen van Vliet, Bjarne Mastenbroek, Johan Moerman en juryvoorzitter Dikkie Scipio – jury 2018. Het complete juryrapport publiceren we later!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

Alle foto’s van de avond zijn in handen van © Rhalda Jansen Fotografie

De rest van de foto’s van de prijsuitreiking van de Meester 2018 zal later verschijnen. Wanneer het zover is, laten we het weten. Ook blikken we binnenkort terug met Dikkie Scipio in een indrukwekkend interview. So keep in touch!

Fleur Groenendijk Foundation

De Fleur Groenendijk Foundation (FGF) wil jongeren stimuleren in hun opleiding en vorming op het terrein van architectuur. Architectuur in de breedste zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap. Ieder kwartaal kan je een aanvraag indienen voor een subsidie van €2.500 om daarmee jouw project te kunnen realiseren.

Daarnaast heeft de foundation De Meester in het leven geroepen met als doel de jonge architect of stedenbouwkundige te ondersteunen en zijn/haar werk een podium te geven. Lees meer over de vorige winnaars en de prijs op onze nieuwe site.

Mediapartners

 

Garage Rotterdam

Kaan

AIR

De Kort Van Schaik

TomDavid