Nieuwsbrief CultuurWerkplaats Tarwewijk, 29 november 2019

Ons pand
De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan ons pand. Door de beschildering komt de weloverwogen architectuur nu nog beter tot haar recht. De eerste resultaten zijn inmiddels goed te zien; voltooid wordt het ‘kunstwerk’ zodra het weer wat beter is. In de tussentijd gaan we binnenshuis verder met opknappen en verbouwen van ons pand. In het voorjaar volgt een spectaculaire opening. We houden jullie op de hoogte.

Fotoveiling
Nog tot 12 december is de fototentoonstelling van de Kunstprijs Charlois 2019 op diverse locaties in Charlois te zien. De locaties zijn te vinden op de website.


Daarna, op zaterdag 14 december, houden we een veiling van de geëxposeerde foto’s en sluiten we de Kunstprijs feestelijk af. Jullie zijn van 15.00 tot 18.00 uur van harte welkom in de Cillershoekstraat 1.
Wij willen tijdens dit feest alle exposanten bedanken voor hun bijdrage aan deze bijzondere expositie. Wij zijn erg blij met de verrassende blik waarmee alle fotografen hun visie op het gebied Charlois hebben laten zien in de ingezonden foto’s.

Donderdag Avond Programma (DAP)
Zoals jullie inmiddels weten hebben we elke donderdagavond vanaf 17.30 uur een cultureel programma (DAP) met een maaltijd. Nu donderdagavond 28 november verzorgt presentator Robert Tau een literaire voorleesavond ‘De Tarwewijk literair verbeeldt’. Nostalgische liedjes ontbreken er dan vanzelfsprekende niet.

Op 5 december is er geen DAP, op 12 december treden Guy Gorman, Mandy Melgert en Ed Molenbeek op. Hun muziek is geïnspireerd door verschillende Amerikaanse genres en helden (rock and roll, country, folk, Johnny Cash, Elvis). Vol energie, liefde en humor spelen ze covers en eigen liedjes. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor meer info.

Op 19 december gaan Anke Bangma (directeur TENT) en kunstenares Wapke Feenstra in gesprek met elkaar over het werk van Wapke wat momenteel in TENT te zien is.

We hopen jullie dit jaar bij een van deze gelegenheden nog te mogen begroet.

Hartelijke groeten,

Team CultuurWerkplaats Tarwewijk

CultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam

Herman Lamers bij GB5 in 2020, 19 november 2019

Herman Lamers zal van mei tot en met september 2020 zijn werk exposeren bij GB5: In De Schijnwerper. Af en toe komt Herman vast een werk brengen.

Nieuwsbrief CultuurWerkplaats Tarwewijk November 2019

Komend weekend nemen we deel aan de kunstroute South Explorer. We zetten de fotografie tentoonstelling van de Kunstprijs Charlois 2019 ‘in the pictures’.

Zaterdag 9 november om 15.00 uur starten we met een event bij Stichting B.a.d. Talingstraat 5.
Kunstprijs winnaar Lindy Hengst gaat vertellen over de serie die zij gemaakt heeft voor de tentoonstelling. Daarnaast tonen we alle fotowerken die in de tentoonstelling zijn opgenomen.
Dichters Joz Knoop en Robert Tau dragen voor uit eigen werk.

Zondag 10 november om 15.00 uur starten we met een wandeling vanaf de CultuurWerkplaats Tarwewijk, Cillershoekstraat 1.
We maken een tocht langs alle tentoonstellingslocaties in de Tarwewijk terwijl Robert Tau wetenswaardigheden over de geschiedenis van de wijk prijs geeft. Guus Bakker, een van de genomineerden voor de Kunstprijs, vertelt over de serie die hij voor de tentoonstelling heeft gemaakt. Daarnaast zullen dichters Alexander van Elswijk en Robert Tau voordragen uit eigen werk.

Donderdag Avond Programma
Wie het succesvolle startschot van D.A.P. gemist heeft, mag beslist het optreden van Eddy Assan op 14 november niet missen. Deze legendarische in Rotterdam-Zuid woonachtige Surinaamse zanger is de enige Surinaamse artiest die twee gouden platen heeft ontvangen. Dus grijp je kans en kom naar D.A.P. op 14 november vanaf 17.30 uur; dan gaat de deur open. Vanaf 18.00 uur is er Surinaams eten (€ 2,-), en vanaf 19.00 uur treedt Eddy Assan op. Rond 20.30 uur is het programma afgelopen.
Hier kun je de flyer downloaden.

Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor de D.A.P. – agenda. Handig om te weten:

De 1e donderdag van de maand presenteren kunstenaars hun werk.

De 2e donderdag zijn er muziekoptredens van muzikanten, vooral uit Charlois en Feyenoord.

De 3e donderdag gaan beleidsmakers in gesprek met kunstenaars.

De 4e donderdag komen er onderwerpen op tafel die over de buurt gaan.

We verheugen ons jullie op een van deze gelegenheden te mogen begroeten.


Hartelijke groeten,Team CultuurWerkplaats Tarwewijk

CultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam

Tentoonstelling Karin Trenkel in Hommes, 4 november 2019

Oktober/November 2019

Buntes Glück am Fensterbrett is de titel van mijn meest recente serie collages. Van 8 t/m 16 november stelt Hommes, Kunst en Projecten deze serie tentoon in Wolfart projectspace, Wolphaertstraat 25 in Rotterdam.
Jij bent van harte welkom op de opening, 8 november van 19 – 22 uur.
Jan van de Enk, verzamelaar en groenadviseur gemeente Rotterdam,
zal het openingswoord houden.

Verder is de tentoonstelling geopend op:
9-10 november 13.00 – 18.00 uur
14 november 14.00 – 18.00 uur
15 november 14.00 – 20.00 uur, vanaf 18.00 uur feestelijke afsluiting
16 november 14.00 – 18.00 uur prolongatie (waar ik aanwezig ben)

Ik hoop je op een van de gelegenheden te mogen begroeten.
Met vriendelijke groet,
Karin Trenkel