Nieuwsbrief Herman Lamers, juni 2020

Hilton Art Lab, Weena-Zuid 216 Rotterdam 

Nieuwe monumentale expositieruimte en etalageproject op Weena-Zuid naast het Hilton Hotel.

‘Gnomic Identity’
Zaterdag 27 juni : 1e Opening van 13.00 – 17.00 uur 

Herman Lamers :  Installatie van 6 beelden
Twan Lugten      :  Performance en soundscape ‘Breakfast in Hilton’. Zat. 27/6 en Zat. 4/7  om 13.00 – 15.00 – 17.00 uur

Elke week nieuw werk, nieuwe performance, nieuwe opstelling.

Geopend elke zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op afspraak 06-53581808. 
In het kader van corona mogen er niet meer dan 15 mensen gelijktijdig in de ruimte zijn. 
 
Hilton Hotel heeft genereus deze prachtige winkelruimte naast het hotel voor enkele maanden ter beschikking gesteld 

van beeldende kunstprojecten. Door de grote ramen zijn de beelden alle dagen op alle tijden zichtbaar vanaf de straat. 

Kom kijken. Meer info en contact: www.hermanlamers.nl

Landgoed Anningahof

Hessenweg 9  Zwolle is weer vanaf 17 juni open 

Uitsluitend te bezoeken wanneer u gereserveerd heeft via hun website www.anningahof.nl 

 2 nieuwe werken van mij : 

GB5, ‘Het Kampement’, Rhoon. 

Installatie van 12 nieuwe en oude beelden in de prachtige tuin van Fleur Groenendijk en Margreet Leenders in Rhoon.

Openingsdatum en rondleiding wordt binnenkort bekend gemaakt. 

In 2019 nodigden Fleur Groenendijk en Margreet Leenders mij uit om een grote tentoonstelling van mijn werk te organiseren in de prachtige tuin als onderdeel van hun project: ‘De Schijnwerper’. Dit werd voor mij een heel interessante werkplek, waarvan de presentatie helaas door corona is uitgesteld.

meer info: www.gb5.nl

Nieuwsbrief CultuurWerkplaats Tarwewijk Juni 2020

Op 25 juni om 17.00 uur gaan onze deuren voor bezoekers weer open. Met deze opening vieren we een viertal zaken: 

Ten eerste dat we weer open zijn en dat wij jullie weer van harte welkom mogen heten.

Ten tweede beginnen we op 25 juni weer met ons Donderdag Avond Programma (DAP). Vanaf dan vindt DAP elke laatste donderdag van de maand plaats. We beginnen altijd om 17.00 uur met de opening van een expositie in De Vitrine. Een geselecteerde groep kunstenaars gaat de komende tien maanden de wijk maandelijks verrassen met een kunstwerk dat zij speciaal voor De Vitrine gaan maken. Na de opening van de expositie, rond 18.00 uur, volgt een gratis buurtmaaltijd en vervolgens begint het culturele programma met lezingen, muziek- en dansoptredens. De flyer voor DAP op 25 juni vinden jullie hier. Vanzelfsprekende is aanmelden verplicht en houden we ons aan de maatregelen van het RIVM. De maaltijd wordt verzorgd door Buurtbuik…

… en niet alleen op 25 juni. Want vanaf dan biedt Buurtbuik bij ons iedere donderdagavond een gratis maaltijd aan voor 30 personen. En dat is punt drie.

Punt vier is het heuglijke nieuws dat ons pand en de tuin er super mooi uit zien na een verbouwing van drie maanden! Wat een klus! Vanaf 1 juli is iedereen van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur welkom in onze prachtige tuin. Je kunt er vooral genieten van de mooie natuur en lekker, gezond eten en drinken. Deze zomer zorgt Emily Hulsbergen en het door ons vers opgeleide kookteam ervoor dat de groenten en kruiden uit onze moestuin omgetoverd worden tot lekkere lunchgerechten, hapjes en drankjes. Wie wil kan mee doen met onze workshops, kinderen kunnen in de kinderhutjes spelen en volwassen kunnen zich aan een potje jeu de boules wagen. We hebben voor deze zomer nog veel meer activiteiten  in petto voor jullie. Wat precies vinden jullie op onze website www.hetwildegroen.nl. Deze website hebben wij speciaal gebouwd voor ons nieuwe tuinprogramma. Vanaf 1 juli is de website in de lucht. 

We kijken uit naar jullie komst.

Hartelijke groeten,

Team CultuurWerkplaats TarwewijkCultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam

UPDATE Het Gezelschap 6 juli, Buitenplaats Brienenoord

Buitenplaats Brienenoord volgeboekt

Tot onze spijt moeten we melden dat er geen plaats meer is voor de bijeenkomst van Het Gezelschap op 6 juli a.s. in Buitenplaats Brienenoord. Het ‘corona-quorum’ van 30 is gisteravond (dinsdag 2 juni) om 22.22 uur bereikt. Als u zich voor die tijd  heeft aangemeld dan wordt er op uw komst gerekend.
Daarnaast is een wachtlijst gemaakt met zo’n 10 personen die zich na dit tijdstip hebben aangemeld.
Deze ‘Gezelschappers’ hebben allen bericht ontvangen dat ze op de wachtlijst staan. Mocht er iemand verhinderd zijn dan krijgen deze bericht.
‘Gezelschappers die zich vandaag (= woensdag 3 juni) hebben aangemeld hebben een bericht ontvangen dat een bezoek op 6 juli er voor hen niet in zit, gezien de lengte van de wachtlijst. Helaas.

namens het G-Team,
Kees Vrijdag
06-46 74 8063

Het Gezelschap 6 juli, Buitenplaats Brienenoord

Na de bizarre, zorgwekkende periode die achter ons en toch ook nog wel een beetje op de loer ligt, zijn we heel blij en opgelucht dat we weer een bijeenkomst van Het Gezelschap kunnen organiseren. De volgende bijeenkomst vindt daarom plaats op een buitenlocatie met veel ruimte. Op maandag 6 juli om 20:00 uur worden we verwacht op Buitenplaats Brienenoord, gelegen op het Eiland van Brienenoord, een natuurjuweel in een wereldstad, in de luwte van het Feyenoordstadion en de Van Brienenoordbrug. Postcode: 3077 AE in Rotterdam. (zie hieronder de routebeschrijving voor de bereikbaarheid)

Het programma: 20:00 uur : inloop
20:30 uur : de Eilandbewoners aan het woord: uitleg over de locatie, de totstandkoming en de toekomstplannen;
21:00 uur : rondleiding door het gebouw en over het terrein
21:30 uur : borrel
22:00 uur : einde

Graag uw komst vóór 30 juni a.s. aanmelden via een reply-mail of een mail naar info@hetgezelschaprotterdam.nl.
In verband met de Corona maatregelen is voor deze bijeenkomst plaats voor niet meer dan 30 personen. Vanwege de toenemende belangstelling voor onze bijeenkomsten stellen we het op prijs wanneer u ons tijdig laat weten als u onverhoopt toch niet kunt komen. We kunnen dan mensen op de wachtlijst blij maken. 

Buitenplaats Brienenoord: Het team achter Buitenplaats Brienenoord bestaat uit drie gedreven individuen: Maurice Specht, Rineke Kraaij en Sander Zweerts de Jong. Hoe ze terecht gekomen zijn op dit eiland, wat ze daar hebben aangetroffen en wat ze ervan gemaakt hebben: ze gaan het allemaal vertellen en ons laten zien. Zelf noemen ze de Buitenplaats een denk-, speel- en werkplaats over de toekomst voor alle leeftijden.

Bereikbaarheid: Het Brienenoordeiland is toegankelijk via een bruggetje aan het einde van het Hoendiep. Hier kunt u overheen wandelen of fietsen.
Adres: Van Brienenoord 5, 3077  AE Rotterdam.

Openbaar vervoer:
Het eiland is bereikbaar met RET-tram 23, halte Noorderhelling (Rotterdam-Zuid). vanaf de halte is het 10 à 15 minuten lopen: steek over naar de Stadionweg. deze loopt parallel aan de Noorderhelling. Het Hoendiep is een zijstraat van de Stadionweg. aan het eind van het Hoendiep is de toegangsbrug naar het eiland.

Auto:
A16. afslag Feijenoord, richting Feijenoord rijden. eerste afslag rechts (Havens 1030 – 1050), met de weg mee, links is de parallelbaan Stadionweg. daarna rechtsaf de straat ‘Hoendiep’ in. Aan het einde van dit straatje parkeren, de brug over en het eiland oplopen.

Als u over het bijzondere bruggetje (dat overigens met verdwijnen wordt bedreigd) loopt, ziet u een bord in de gemeentelijke huisstijl met plannen over de aanleg van een getijdenpark.

Ga voor het bord naar rechts en loop / fiets tot u de groene elektriciteitskast (hieronder) ziet aan de rechterkant van het pad. Hier gaat u naar links en dan ziet u vanzelf het hek van de Buitenplaats.
NB: mocht het op 6 juli hebben geregend of nog regenen, doe stevige schoenen aan want het kan dan drassig zijn.

Het G-team is blij dat we ons programma weer kunnen hervatten en wel met een bezoek aan deze bijzondere Buitenlocatie en hopen dat minimaal / maximaal 30 ‘Gezelschappers’ als fan van deze bijzondere plek in onze stad op 6 juli ‘s avonds weer naar huis toe gaan.
 Anja Berkelaar – Anna Ramsair – Lou Verhage –  Patricia Verweij – Kees Vrijdag