Restaurant Gare du Nord

Gare du Nord van Hans Kervezee en Pinar Coskun
Wij zijn een puur plantaardig -biologisch restaurant dat zich inzet voor een duurzame en gezonde levensstijl. Al onze gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden en 100% biologische ingrediënten. Sommige van onze groenten en fruit hebben een ‘food kilometer’ rating van minder dan 0.005, afkomstig uit onze eigen gemeenschappelijke tuin of de tuin recht voor ons restaurant!

Onze belangrijkste ambitie is echter om heerlijke plantaardige maaltijden te serveren, zonder concessies aan de smaak of betaalbaarheid. Een ware feest voor lichaam en geest! Met inspiratie uit veel wereldkeukens, en een ‘aire Parisienne’.

Duurzaam
Biologisch voedsel = minder gifstoffen in onze grond, water, lichaam en lucht. Plantaardig voedsel = veel minder CO2, 1/12 van de land nodig voor voedselproductie, en een gezonde lichaam. Daarnaast beperken we voedselverspilling door onze creatief en wisselende kaart, gebruiken we groente uit eigen tuin en afbreekbaar en hergebruikte materielen, en zijn we gevestigd in een opknapte en sfeervolle oude trein wagon!

Veganistisch
We koken puur plantaardig vooral omdat we het kalf bij de koe willen laten na de geboorte in plaats van op ons bord, de kippen in het bos en de schapen in de kinderboerderij.

Biologisch
Wij kiezen voor 100% biologisch ingrediënten omdat we geloven dat eten puur moet zijn, zonder vergiftiging, zowel voor de mens als de natuur.

Anthoniestraat 2,
3032CP Rotterdam
tel: 010 265 72 36

info@restaurantgaredunord.nl

7 dagen per week open van 12:00 – 22:00 uur

 

Uitnodiging expositie GB5

UITNODIGING EXPOSITIE
ZONDAG 18 MEI

Prachtige werken van Wandschappen (www.wandschappen.nl) en Ingrid van der Kamp (www.ingridvanderkamp.nl)  zijn dan bij ons te zien.

In de tuin zal de “Hand” van Marcelle van Bemmel worden getoond,(www.marcellevanbemmel.nl)

Lees Verder →