Unieke gebeurtenis


Mede mogelijk gemaakt door: Pim Palsgraaf

Pim Palsgraaf heeft een zeer mooi kunstwerk voor ons gemaakt. Het hing naast de hal in de vide boven de keuken. Gebleken is dat het werk met een kleine aanpassing nog beter tot zijn recht komt. Daarom is het werk terug geweest naar de kunstenaar. Die heeft een mal waarop de situatie bij ons thuis is nagebootst. Daarop zijn enkele oogstrelende details beter zichtbaar gemaakt.

Op dit moment hangt de vernieuwde versie weer op de goede plaats, zoals te zien is op bovenstaande foto’s.

De FGF kijkt uit naar nieuw talent!

Ken jij ook nog een plan wat financiële steun mist? Tot 31 maart is het mogelijk kwartaalaanvragen in te dienen en daarmee kans te maken op 2500 euro.
Kijk voor meer informatie op: http://www.fleurgroenendijkfoundation.nl/de-kwartaalwinnaarss/

De Kunstuitleen Rotterdam wil ons op 1 april a.s. kennis laten maken met nieuwe activiteiten die zij organiseren

View this email in your browser

Kunstuitleen Rotterdam ontvangt Het Gezelschap op maandag 1 april om 20.00 uur De Kunstuitleen Rotterdam wil ons op 1 april a.s. kennis laten maken met nieuwe activiteiten die zij organiseren. Directeur Ellis van den Berg: “Naast de ‘gewone’ activiteiten als kunst uitlenen en verkopen organiseren wij als Kunstuitleen Rotterdam regelmatig workshops en evenementen. Daarmee hopen we de kunstkennis van onze klanten en andere geïnteresseerden te verdiepen en te vergoeden.Ook proberen we het publiek te bereiken dat niet makkelijke de weg naar het museum weet te vinden. Wij vinden dat ook zij moeten kunnen genieten van kunst. Daarmee onderscheiden we ons van de andere kunstinstellingen”.
Het programma op 1 april is als volgt: 20.00 uur: inloop met koffie / thee in de Kunstuitleen Rotterdam, Goudsesingel 268, 3011 KG Rotterdam (zie foto hierboven);
20.30 uur: welkom namens de Kunstuitleen Rotterdam door directeur Ellis van den Berg met o.a. een uitleg over de huidige, ‘reguliere’, activiteiten van de Kunstuitleen;
20.45 uur: uitleg over een speciaal project: kunstworkshops voor dementerenden en hun naasten (zie de toelichting hierna);
21.15 uur: vragen vanuit Het Gezelschap aan de Kunstuitleen, vergezeld van een borrel;
22.00 uur: afsluiting.
Bereikbaarheid:
Doorgaans is er rond de Goudsesingel rond deze tijd voldoende mogelijkheid om te parkeren (NB: tot 23.00 uur tegen betaling op de Goudsesingel zelf), mocht u met de auto komen. Vlakbij de Kunstuitleen stoppen tramlijnen 7 en 8 op de hoek Goudsesingel / Jonker Fransstraat. 
 
Kunst voor dementen Op deze 1ste april zal Ellis van den Berg een serieus onderwerp aansnijden dat meer en meer onze samenleving raakt: dementie. “Een mooi voorbeeld van een niche-doelgroep waar we ons op richten, is het aan bieden van workshops op maat aan mensen met dementie en hun naaste(n). Onderzoek heeft uitgewezen dat kijken naar kunst een positieve uitwerking heeft op mensen met dementie. Het doen van deze workshops is om door middel van gesprekken gevoelens en associaties op te roepen bij de patiënten, zodat de levenskwaliteit van de patiënt wordt bevorderd. De rondleiding zet in op humor, nieuwsgierigheid, openheid, herinneringen oproepen en verbindingen leggen.
Mensen met dementie en zijn niet vaak in de gelegenheid om samen met hun partner, vriend(in) of familie te genieten van de mooie dingen in het leven. Een workshop beleven ze samen, dat schept een mooie band tussen de deelnemers. Ons streven is een platform t6e zijn voor makers en liefhebbers van kunst, maar ook nieuwe mensen aan ons te verbinden. Bij Kunstuitleen moet iedereen zich welkom voelen.”
Aanmelden s.v.p. vóór 28 maart a.s. Met het oog op de organisatie van een en ander vragen wij u zich vóór donderdag 28 maart a.s. op te geven via een reply-mail of een mail naar: info@hetgezelschaprotterdam.nl 
 
Terugblik op 4 maart: ‘Kapsenberg & Trenkel’ Afgelopen maandagavond was er een bijzonder geslaagde bijeenkomst bij drukkerij Kapsenberg van Waesberge. Kortheidshalve verwijzen wij naar het aparte beeldverslag, gemaakt door het aangrenzende AV-bedrijf binnen de groep, Dragonfly Films, via bijgaande link.
Bij deze onze dank aan G-Teamlid Anja Berkelaar die e.e.a. voor ons heeft ‘geregeld & georganiseerd’.

foto: Frans Dammers