Toelichting Olphaert den Otter op “In de Huijters”

Op 7 mei heeft Olphaert den Otter zijn schilderij “In de Huijters” toegelicht bij GB5: In De Schijnwerper. Deze toelichting kan je hier (nog een keer) zien.

Het Gezelschap in Het Industriegebouw maandag 3 juli

Het is even stil geweest omdat de vorige maandag op 2e pinksterdag viel maar we zijn terug. Aanstaande maandag 3 juli zijn wij om 20:00 van harte welkom in ‘Het Industriegebouw’.

 

Het Industriegebouw

De afgelopen twee jaar is er druk gewerkt aan de herinrichting van Het Industriegebouw. Een uniek bedrijfsverzamelgebouw waar je een diversiteit van ondernemers kan vinden: van tech start ups tot architecten die de stad maken en van je favoriete restaurants tot koffiebar: allemaal te vinden onder één dak.

Historie

Het Industriegebouw is een icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Het gebouw is gerealiseerd in het naoorlogs Rotterdam en ontworpen door legendarische architect Hugh Maaskant, in samenwerking met Willem van Teijen. Van oorsprong is Het Industriegebouw een bedrijfsverzamelgebouw, deze functie wordt nu in ere hersteld. Een functie die past binnen de huidige tijd, in een hypermodern jasje.

Joost Prins

Joost Prins is medeoprichter van de succesvolle Rotterdamse conceptwinkel Groos. Sinds 2015 buigt hij zich ook over het vormgeven en verzorgen van het programma voor Het Industriegebouw aan de Goudsesingel. Joost: “De identiteit van het gebouw is belangrijk. Dat gaat om keuze van materialen, inrichting maar ook wie je toelaat in je gebouw.”

‘Het Industriegebouw’ is te vinden aan de Goudsesingel 66 te Rotterdam.

De details

Datum: 3 juli 2017

Tijd: 20:00 – 22:00

Locatie: Goudsesingel 66, 3011 KD in Rotterdam.

Ben jij er ook bij? Laat ons via een reply aan indeschijnwerper@gb5.nl weten dat je komt en met hoeveel mensen. Dan kunnen wij daarmee rekening houden.

Ps. Als je mensen in je netwerk kent die hier heel graag bij zouden willen zijn stuur dan gerust deze mail door. Iedereen is welkom. Een mailtje om je aan te melden is genoeg. 

Met vriendelijke groet,

Fleur Groenendijk

Mede namens Patricia Verweij, Jinai Looi, Ilse Mathijssen & Remko Brenters

 

Ons postadres:

Het Gezelschap

Postbus 19268

Rotterdam, 3001 BG

Netherlands

Zaterdag 1 juli: finissage expo Micro Living

Zaterdag 1 juli van 10 tot 14 uur : Finissage van de expositie Massive City / Micro Living in Space 101 aan de Diergaardesingel 101 in Rotterdam, met Chinese thee en lekkernijen.

 

Over Massive City / Micro Living

De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ‘Liu Xian Dong Project’ dat gebouwd wordt in de Chinese stad Shenzhen. Het gebouw bestaat uit zo’n 5000 gemeubileerde micro appartementen van slechts 18 m2 per stuk en is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MLA+. Het gebouw biedt een oplossing voor de enorm grote vraag naar betaalbare woningen in de stad.
De Chinees-Rotterdamse architect Chunyang Chang werkt bij MLA+ en is een van de architecten die werkt aan het gebouw in Shenzhen. Chunyang ontwierp voor Space101 de plattegrond van een appartement van 18 m2. Bezoekers kunnen op ware grootte beleven wat het betekent om zo klein te wonen. Behalve deze ruimtelijke ervaring biedt de tentoonstelling ook een serie van werkmodellen en beelden van het gebouw en een inkijkje in het persoonlijke verhaal van Chunyang Chang.

Je bent van harte uitgenodigd om deze laatste dag van de expositie Massive City / Micro Living in SPACE101 te beleven.

Tot 1 juli is de expositie nog gratis te bezoeken op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen van 10 tot 14 uur en op verzoek/afspraak. Contactpersoon is Fenmei Hu via 06 81888482 of via mail: fenmei@space101.nl.

Let op: op dinsdag 4 juli is in Verhalenhuis Belvédère een inhoudelijk programma met drie sprekers en drie verhalen over het thema klein wonen in grote steden, inclusief een proeverij van Chinees streetfood, voor meer info en reserveren, lees hier.

Met dank aan:

Fleur Groenendijk Foundation FGF en architectenbureau MLA+ voor bijdragen aan de tentoonstelling. Design poster tentoonstelling: OlaCola.

 

Di 4 juli: ‘Tiny houses’, architectuur & verhalen

 Tiny Houses, zeer kleine woningen zijn de toekomst.”

 
We horen het steeds vaker. Maar wat is klein wonen? En wat zijn redenen om kleiner te wonen en te bouwen? En hoe ervaart de mens comfort en hoe verhoudt zich dat tot een aangename en duurzame omgeving?  Space101 en Verhalenhuis Belvédère sluiten de tentoonstelling ‘Massive City/Micro Living’ in de locatie Space101 aan de Diergaardesingel 101 in Rotterdam gezamenlijk feestelijk af. U wordt van harte uitgenodigd voor een verhalenavond over grote steden en klein wonen. De verhalen worden verteld door Chunyang Chang, Yan Zhang en Ariane Lelieveld in Verhalenhuis Belvédère. Voorafgaand is er een heerlijke proeverij van Chinese Street Food oftewel ‘tiny bites’.

Wanneer: dinsdag 4 juli 2017 – 18 tot ca. 21.30 uur
Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam-Katendrecht
Entree: 15 euro p.p. inclusief maaltijd, Chinese thee en programma (excl. overige drankjes)
Reserveren is noodzakelijk en kan via telefoon 010 720 0997 of via: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 
Programma:

18.00 uur             proeverij van “tiny bites” van Chinees Street food
19.15 uur             start programma met drie verhalen over grote steden en klein wonen
21.30 uur             afsluiting met mogelijkheid na te praten
Let op: de verhalen van Chungyang en Yan zijn in het Engels.

 
Met dank aan de Fleur Groenendijk Foundation FGF en architectenbureau MLA+ voor de bijdragen aan de tentoonstelling. Design poster tentoonstelling OlaCola.

 

Over de verhalenvertellers:

Chunyang Chang is een Chinees- Rotterdamse architect. Ook is hij de ontwerper van de plattegrond in de tentoonstelling ‘Massive City/Micro Living’. Chunyang vertelt over zijn ervaringen met de enorm snel groeiende stad Shenzhen en het ‘Liu Xian Dong Project’ met circa 5000 micro appartementen van 18 m2 dat is ontworpen door het Rotterdams architectenbureau MLA+ waar Chunyang ook werkzaam bij is (www.mlaplus.com).

Yan Zhang is een Chinees- Rotterdamse kunstenaar & media ontwerper. Yan is ook bekend onder de naam Cola. (www.olacola.nl). Zij groeide op in Shanghai en verhuisde naar Rotterdam in 2010. Yan bouwt aan nieuwe communicatie kanalen en wil Nederland en China op allerlei manieren verbinden. Yan vertelt op basis van haar persoonlijke ervaringen hoe het is om als jong volwassene te wonen in twee grote steden: Shanghai & Rotterdam.

De Rotterdamse Ariane Lelieveld is een ombouwer van gebouwen en samenleving en werkt aan duurzaam woonplezier (www.studioarianelelieveld.nl). Als interieurarchitect is zij van nature nieuwsgierig hoe iemand woont, hoe de levensstijl van mensen in de tijd verandert bijvoorbeeld onder invloed van een levensfase zoals het krijgen van een baan, maar ook andere maatschappelijke ontwikkelingen waaronder technologie en economie. Ariane gaat tijdens haar verhaal in op twee ontwikkelingen die zij ziet. De eerste ontwikkeling gaat over het nastreven van een duurzame, onafhankelijke levensstijl van bewoners met de focus op het hebben van een hele kleine footprint. De tweede ontwikkeling is dat er bewoners zijn die bewust voor een nomadisch leven kiezen. Zij streven geen eigen bezit na, maar wel een bewust leven en vinden comfort belangrijk. De groep zoekt een betaalbare, fijne plek die past bij hun nomadische levensstijl. Ariane combineert in haar werk deze beide stromingen tot een nieuwe levensstijl: “een kleine footprint en geen bezit”. Centraal vraagstuk volgens haar: Hoe ervaart de mens comfort en hoe verhoudt zich dat tot een aangename en duurzame leefomgeving?