Utrechtse Studenten Big Band “Big Mondays” bij GB5

De eerste ontvangst van de expositie 2014 op zondag 18 mei zal worden opgeluisterd door USBB Big Mondays, dé studentenbigband van Utrecht. Deze geoliede jazzmachine heeft in de afgelopen vijf jaar zijn naam in Utrecht en omstreken gevestigd. De band is een graag geziene gast op studentengala’s, culturele zondagen en festivals.

Het repertoire bestaat uit jazz in de breedste zin van het woord. In november 2010 duikt Big Mondays de geschiedenis in met het ‘BIG Ballroom’ project. Met originele arrangementen van The Glenn Miller Orchestra en The Count Basie Orchestra zetten ze een uitverkocht Jacobitheater op haar kop. In april 2012 wordt het andere uiterste opgezocht. Met het ‘BIG Beats’ project worden moderne funk- en latinstukken gemixt met de percussie van Femke Krone en de beats van DJ Maestro. Big Mondays zet een stampende en dansbare set in de Number Four neer. Tussendoor maakt de band een tournee naar Duitsland en spelen ze het jazzfestival in Enschede plat. Samen met de prachtige stem van onze zangeres Karen Veenstra is Big Mondays in staat om altijd en overal het dak eraf te spelen. De Utrechtse studentenbigband Big Mondays staat onder artistieke leiding van Daan Bogers.

 

Wandschappen bij GB5 expo 2014

Dit jaar exposeert Wandschappen, een samenwerking van beeldend kunstenaars Ivo van den Baar en Nicole Driessens, de collectie Viltplanten bij GB5.

De kracht van hun samenwerking ligt in de bundeling van autonome ideeën, in te zetten in specifieke situaties. Daarbij staat hun persoonlijke beleving, interpretatie en transformatie tot een kunstwerk centraal.

Een aantal werken uit de collectie Viltplanten:

 

 

 

 

Expositie 2014 GB5

In onze 2014 expositie zal werk worden getoond van kunstenaar Ingrid van der Kamp, www.ingridvanderkamp.nl en Wandschappen van Ivo van den Baar en Nicole Driessens, www.wandschappen.nl.

De eerste grote ontvangst zal, zoals het er nu  naar uitziet, plaatsvinden op zondag 18 mei van 15.00 uur tot 18.00 uur. Uitnodigingen volgen nog.

Hierbij alvast een voorproefje van werk van Ingrid van der Kamp: