EXTRA PLAATSEN VOOR DE BIJEENKOMST VAN HET GEZELSCHAP OP 3 JUNI, 27 mei 2019

Extra plaatsen Beeldentuin 3 juni 2019
Dankzij de welwillende medewerking van de organisatie is het mogelijk een derde groep van Het Gezelschap te ontvangen op maandag 3 juni a.s. in de Beeldentuin Ravesteyn te Heenvliet, Korte Welleweg 1, 3218 AZ. Wij zijn hier te gast op deze speciale maandagavond vanaf 19.30 uur tot zonsondergang. Vanaf 20.00 uur zijn er groepsrondleidingen met deskundige gidsen van de organisatie. Zij zullen ook een toelichting geven over de tuin en de werkwijze van de zgn Beeldentuincommissie.

Als je je al hebt aangemeld door jouw bijdrage voor het aantal personen dat deelneemt te storten op onze bankrekening (zie hieronder) dan hoef je niet te doen en zien wij uit naar jouw komst. Wil je alsnog mee: maak jouw bijdrage zsm over naar onderstaand banknummer.
Betaald programma: aanmelden via storting.
Aangezien het hier een mooi en lovenswaardig particulier initiatief betreft (zonder winstoogmerk) vragen we voor de verandering een eigen bijdrage van de leden van Het Gezelschap van € 10.
Hierbij zijn inbegrepen”de entree, de rondleiding, een catalogus en een borrel aan het eind.
We vragen je vóór 30 mei a.s. € 10 (of bij aanmelding voor twee personen € 20) over te maken op bankrekening:

NL46 ABNA 0523 220 448
tnv P M Verweij
onder vermelding van ‘Beeldentuin’ en een emailadres waarop wij je kunnen bereiken.
Mochten de extra plaatsen vergeven zijn, dan krijg je tijdig voor 3 juni bericht op het door jou vermelde emailadres en wordt het betaalde bedrag teruggestort.

Het Gezelschap 3 juni

Beeldentuin Ravesteyn
De eerstvolgende bijeenkomst van Het Gezelschap is op maandag 3 juni in een bijzondere omgeving:
onder de rook van Rotterdam is er jaarlijks een expositie van beelden in de open lucht in de Beeldentuin Ravesteyn te Hoogvliet, Korte Welleweg 1, 3218 AZ. Wij zijn er te gast op een speciale maandagavond vanaf 19.30 uur tot zonsondergang. Vanaf 20.00 uur zijn er groepsrondleidingen met deskundige gidsen van de organisatie. Zij zullen ook een toelichting geven over de tuin en de werkwijze van de zgn. Beeldentuincommissie.

NB: het is raadzaam stevige schoenen aan te trekken want de tuin kan drassig zijn. De tuin is niet rolstoeltoegankelijk.

Vijf hectaren tuin

De Beeldentuincommissie, bestaande uit vijf personen, organiseert deze expositie samen met een team van 40 vrijwilligers. De commissie selecteert zelf de kunstenaars en zorgt ook voor de verdere organisatie. De activiteiten vallen onder de verantwoordelijkheid van de Stichting ‘Stede en Vrye Heerlyckheyt’. Deze stichting heeft als doel om de ruïne Ravesteyn te conserveren. Beeldentuin Ravesteyn is een verkoopexpositie op een landgoed met vijf hectaren tuin. Een verrassende parel zo dichtbij de Rotterdamse haven.

Betaald programma: aanmelden via storting

Aangezien het hier een mooi & lovenswaardig particulier initiatief betreft (‘zonder winstoogmerk’) vragen we voor de verandering een eigen bijdrage van de leden van Het Gezelschap van 10 euro.

Hierbij zijn inbegrepen:

de entree, de rondleiding, een catalogus en een borrel aan het eind.

We vragen je vóór 30 mei a.s. 10 euro (of bij aanmelding voor twee personen 20 euro) over te maken op bankrekening:

NL46 ABNA 0523 220 448 t.n.v. P M Verweij onder vermelding van ‘Beeldentuin’.

Bij overboeking krijg je tijdig bericht en wordt het betaalde bedrag teruggestort.

In de Rotterdamse Salon: een terugblik

Met dank aan salonnière Anja Berkelaar kon een maximaal aantal leden van Het Gezelschap deelgenoot worden van de uitgestelde Monumentenlezing door Luuk de Boer (voorzitter van de stichting Open Monumentendag, op de foto staande, 2e van links).

Kunstenaars Karmijn

Nog onderdeel van de succesvolle Gallery Crawl in april door het Oude Noorden waren negen kunstenaars van het collectie ‘Karmijn’ in de Rotterdamse Salon aanwezig. Op de foto zijn zij allen vertegenwoordigd met hun kaartje of flyer.

En een spumante roze afsluiting, met dank voor de gastvrijheid

http://rotterdamsesalon.nl/

De Boomhut is volwassen geworden

In het Financieel Dagblad van zaterdag 4 mei staat een prachtig artikel over o.a. onze boomhut door Elsbeth Grievink. De boomhut is ontworpen door onze kleinzoons i.s.m. TomDavid Architecten. Hieronder een stukje uit het artikel. 

De Boomhut is volwassen geworden.

….

Ook Fleur Groenendijk en Margreet Leenders lieten in de tuin bij hun villa in Rhoon een boomhut bouwen. Voor kleinzoons Ian van twaalf en Daan van tien om in te spelen, voor henzelf om van de aanblik te genieten. ‘We wilden graag dat het een mooi ding zou worden’, zegt Leenders, ‘een verrijking voor de tuin.’

 ….

Lees het complete artikel.