EERSTE KWARTAALBIJDRAGE 2021 FLEUR GROENENDIJK FOUNDATION (FGF)

Heb je een idee of project op het gebied van architectuur, beeldende kunst of kunst in de openbare ruimte?
Dien dan je aanvraag in bij de FGF vóór 31 maart! Met onze bijdrage van maximaal € 2.500 kan jij je idee of project realiseren!

Nieuwsbrief CultuurWerkplaats Tarwewijk Februari 2021

Achter de (pc-) schermen, op locatie en in de wijk zijn we druk bezig om ons sociaal en cultureel werk voort te zetten waarvoor we ons inmiddels zeven jaar lang inzetten. Of beter gezegd: bijna zeven jaar, want in maart 2014 zijn we met de CultuurWerkplaats Tarwewijk begonnen. Op 19 april van dat jaar hebben we op het Mijnsherenplein ons openingsfeest gehouden.

Vanzelfsprekend hebben we de hoop dat we in de zomer weer een mooi feest kunnen geven. Maar voor nu willen we niet te ver vooruit kijken. We zijn blij als we binnenkort onze deuren weer voor onze bezoekers kunnen openen en met onze activiteiten kunnen starten die we nu allemaal aan het uitwerken zijn.

Een van de eerste kleinschalige bijeenkomsten die we graag willen houden is een gespreksronde met twee exposanten van De Vitrine: Arianne van de Gaag en Roebie Starink. De datum daarvoor volgt binnenkort. Heb je een dezer dagen zin in een wandeling door de sneeuw? Dan is de installatie van Arianne een mooie bestemming.
Zij heeft de stedelijke omgeving, de buurt waar de vitrine staat en de maatvoering meegenomen in (de structuur van) het werk. Tijdens het maken wordt Arianne gegrepen door de transformatie van materiaal tot beeld. Een belangrijk thema in haar werk is het herhalen van elementen tot ze samen een geheel vormen. Elk object/installatie begint zij met het rijgen van kralen. Eindeloos dezelfde handeling, al werkend komen de invallen, worden voorgenomen structuren losgelaten en aangepast.

Tot 22 februari is haar installatie met de titel Hoek te bezichtigen, de vier daarop volgende weken het werk van Roebie Starink.
Dankzij de financiële ondersteuning van CBK Rotterdam kunnen de kunstenaars hun werk voor De Vitrine realiseren.

Wil je jouw wandeling naar De Vitrine combineren met het afhalen van een lekkere (gratis) maaltijd? Dat kan op woensdag avond tussen 18.00 en 19.30 uur, want Buurtbuik kook ook in deze tijden voor de buurt (en onze bezoekers). 

Hartelijke groet,

Team CultuurWerkplaats Tarwewijk

CultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam