Kunstprijs Charlois 2019

Wij willen je graag op de hoogte brengen van Kunstprijs Charlois 2019. Wij denken dat de tentoonstelling en de daaraan gekoppelde prijs voor ons GB5-publiek een mooie gelegenheid vormt goede foto’s te maken omtrent de wijk zelf als thema van dit jaar.

Kunstprijs Charlois 2019 is een tentoonstelling met fotowerken van Charloisse fotografen met daaraan gekoppeld een prijs ter waarde van €250,- voor het mooiste fotowerk volgens een vakjury. De expositie wordt dit jaar gehouden van 12 oktober t/m 14 december over een groot aantal locaties in Charlois.

In 2019 staat de Kunstprijs Charlois in het teken van fotografie en het onderwerp is Charlois. Ben je fotograaf (amateur of professioneel) en woon of werk je in Charlois? Maak je foto’s, foto collages of andersoortige fotowerken waar Charlois het onderwerp van is en heb je zin om mee te doen aan de Kunstprijs Charlois 2019? Meld je dan vóór 21 september aan door 3 fotowerken naar ons te mailen van het werk dat je wilt exposeren. Iedereen mag meedoen. Wij zorgen voor een spannende tentoonstelling die op verscheidene locaties in Charlois te zien zal zijn. Op de website komen alle deelnemers te staan met hun werk. Meer informatie kun je vinden op de website. Heb je een vraag? Aarzel niet de organisatie te benaderen op info@kunstprijscharlois.nl

Nieuwsbrief CultuurWerkplaats Tarwewijk September 2019, 11 september 2019

De zomervakantie is voorbij. De verre landen, waar jullie allemaal geweest zijn, liggen alweer ver achter jullie. Desondanks, of juist daarom, houden wij op vrijdag 13 september een ‘terug-in-eigen-stad-feest’. Annabel Storm en Josine Slemmer organiseren dit feest. Zij hebben in de zomervakantie als kunstproject een camping in de tuin georganiseerd. Het feest is de afsluiting van hun project.
We beginnen om 10.00 uur. Er wordt gegeten terwijl je wordt rondgeleid door de Cultuurwerkplaats en de tuin. Neem zelf je (vegetarische) ingrediënten mee want er wordt ter plekke gekookt door een van de aanwezige koks.

Wil je nog mee doen aan de Kunstprijs Charlois 2019? Stuur dan tot 21 september drie foto’s uit de wijk Charlois op en maak kans op het prijzengeld van € 250,- voor het beste foto volgens een vakjury. Met de ingezonden foto’s stellen wij een tentoonstellingsroute samen langs verschillende openbare plekken in Charlois. De opening is op 12 oktober. Geïnteresseerd? > download de flyer en kijk op onze website: www.kunstprijscharlois.nl

Nieuw: Vanaf oktober zullen de exposanten van De Vitrine tijdens de opening een korte presentatie van hun werk geven. Dat allemaal in ons kersvers ingerichte Cultuur café en als onderdeel van ons Donderdag Avond Programma. Op 10 oktober is het startschot van DAP. Kom om 18.00 uur naar de Cillershoekstraat en laat je verrassen wat DAP jou allemaal te bieden heeft. Save that date!

Heb je meer belangstelling voor onze cursussen en workshops? Kijk dan naar ons weekprogramma. Aan te bevelen is de transformatie workshop op dinsdagochtend. De ene keer gaan we op bezoek bij bedrijven, tentoonstellingsplekken en andere locaties waar men bezig is voorwerpen een nieuwe vorm en bestemming te geven. De andere keer gaan we geïnspireerd door het bezoek zelf aan de slag. Eerste workshopdag: dinsdag 17 september om 09.30 uur.

We hopen jullie bij een van deze gelegenheden te mogen begroeten.

Met hartelijke groet,

Team CultuurWerkplaats Tarwewijk


CultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam

If Paradise Is Half As Nice #9, 10 september 2019

Pim Palsgraaf is mede-initiatiefnemer van “If Paradise Is Half As Nice”. In het magazine Jegens en Tevens doet hij uitgebreid verslag.