Nieuwsbrief Stroop

STROOP IN FEBRUARI OOK WEER OPEN OP MAANDAG, DINSDAG EN WOENSDAG MET MOTHERDOCK. INCLUSIEF OPPASSERVICE VOOR WERKENDE OUDERS!

Ben jij op zoek naar een goede werkplek waar je kindje ook welkom is? En waar zelfs op ze wordt gepast terwijl jij wat werk gedaan krijgt? Dat kan nu bij Stroop!

In de hele maand februari is Stroop extra geopend (buiten de reguliere openingstijden van donderdag t/m zondag). Voor 5 euro per uur kun je dan gebruik maken van de oppasservice. Ook is er een speciaal biologisch buffet voor baby en peuter.

Wil je van de oppasservice gebruik maken en/of wil je meer informatie? Stuur dan even een berichtje naar de facebook van Motherdock. Op deze manier kun je je ook aanmelden door de tijd en datum door te geven waarop je wil komen.

Let op! Motherdock is alleen aanwezig als er reserveringen geplaatst zijn.

P.S: ook zonder kind ben je op deze dagen van harte welkom, want de bar is gewoon geopend!

SPICY SPECIAL: LEMON CHILI AND GINGER

We’re keepin’ on keepin’ on met dezelfde special deze maand. Het is namelijk een enorme hit, dus die moet iedereen geproefd kunnen hebben. Voor volgende maand kiezen we de special by popular demand, dus hou onze facebook en instagram in de gaten!

WEL NIEUW IN FEBRUARI ….

KOOKWORKSHOP: ZOETE ZONDAGMIDDAGEN

De cateraars Heba en Grace van www.spilledmilk.com leren je in een reeks van vier workshops de juiste bereidingstechnieken voor het maken van zoete en hartige patisserie uit alle windstreken. Er gaat natuurlijk niets boven een stroopwafel … maar wat van ver komt is lekker! En meedoen is niet alleen leren maar ook proeven.

19 februari:   Cantuccini

26 februari:   Marokkaanse Msemem

05 maart:       Eclair Classique

12 maart:      Dumplings

Locatie:          Stroop Mathenesserweg 21B

Tijd:               13:30 – 16:00

Kosten:          17,50 euro p.p. per workshop; inclusief koffie en thee

Aanmelden:  reuring@strooprotterdam.com

EXPOSITIE: OANA CLITAN

Een onderzoek naar taal in expressieve typografie. Oana Clitan haalt kitschy beelden uit hun context voor een nieuwe blik op de hedendaagse beeldcultuur. Haar expositie is heel de maand februari te zien bij Stroop. Op zondag 5 februari om 15:00u wordt deze feestelijk geopend.

Locatie: Stroop Mathenesserweg 21B

Tijd: de hele maand

www.oanaclitan.com

@oanaclitan

KINDERWORKSHOP: DE MOPPENTROMMEL

Knikkeren is uit, grappen maken en moppen tappen is tegenwoordig dé activiteit op het schoolplein. Goeie grappen zorgen voor vrolijkheid bij jezelf en anderen. En ook niet onbelangrijk: het is hartstikke goed voor je zelfvertrouwen. Mag jouw humorknobbel nog wel wat bijgespijkerd worden? Of wil je gewoon nóg meer leren? Sluit in de voorjaarsvakantie gratis aan. Voor kinderen en hun ouders.

Locatie:          Stroop Mathenesserweg 21B

Datum:           23 februari

Tijd:                15:00 – 16:30

AGENDA

Alle activiteiten zijn gratis, tenzij anders aangegeven.

Zondag 5 februari // 15:00 – 16:30 uur // OPENING EXPOSITIE: OANA CLITAN

Een onderzoek naar taal in expressieve typografie. Oana Clitan haalt kitschy beelden uit hun context voor een nieuwe blik op de hedendaagse beeldcultuur. www.oanaclitan.com

Donderdag 9 februari // 18:00 – 22:00 uur // BORDSPELLENAVOND MET SOEP

De Pioniers van het Westen spelen de leukste, nieuwste en uitdagendste spellen in Stroop. Meespelen is gratis! Direct uit je werk? Honger lijden hoeft niet, eet een soepje mee! (€ 3,50)

Donderdag 23 februari // 15:00 – 16:30u // KINDERWORKSHOP: DE MOPPENTROMMEL

Grappen maken en moppen tappen is tegenwoordig dé activiteit op het schoolplein. Sluit in de voorjaarsvakantie gratis aan. Voor kinderen en hun ouders.

Donderdag 23 februari // 18:00 – 22:00 uur // BORDSPELLENAVOND MET DINER

Chef Joris kookt weer een heerlijk diner! Aanschuiven kan voor €7,50! Welk thema het diner krijgt weten we nog niet. Aanmelden kan binnenkort op de Facebookpagina van de Pioniers van het Westen.

Iedere week

In februari // Iedere maandag, dinsdag en woensdag // 10:00 – 17:00 uur // MOTHERDOCK

Oppasservice voor werkende ouders. Ook zonder kind ben je van harte welkom.

Vanaf 19 februari // zondag // 13:30 – 16:00 uur // ZOETE ZONDAGMIDDAGEN

Zoete en hartige patisserie uit alle windstreken! Kook, leer en proef mee met de dames van www.spilledmilk.com! Kosten: €17,50 per workshop.

donderdag // 10.00 – 12.00 // CAFÉ NL

Inspirerende ontmoetingen en gesprekken voor iedereen die Nederlands wil (leren)

spreken.

vrijdag // 17.00 – 20.00 // WINTERAVOND

Hetty, Amelie of een gastchef serveren wisselende eenpansgerechten. Voor €3,50 eet je mee.

Iedere vrijdagavond & zaterdagochtend // RECHTSTREEX

STROOP ROTTERDAM is een plakplaats voor zoete doeners en rauwe denkers.

Het is winkel, café, productie- en ontmoetingsplek in één. Je bent van harte welkom!

Mathenesserweg 21b

Rotterdam

Openingstijden:

do: 10- 18h

vr: 10 – 20h

za: 10 – 18h

zo: 12 – 18h

Stroop wordt ondersteund door Stichting DOEN & VSB Fonds

en werkt in partnerschap van Havensteder en de Delfshaven Coöperatie.

 

Het Gezelschap bij Masters of Rotterdam

Best Gezelschap,

Maandag 6 februari om 20:00 is onze volgende bijeenkomst. Wij zijn te gast bij de WTC Art Gallery waar wij de tentoonstelling ‘Masters of Rotterdam’ gaan bezoeken. Solange Frankort is projectleider en zal onze gastvrouw zijn. Een leuke extra deze avond: Het door Olphaert den Otter voor Fleur gemaakte schilderij ‘in de Huijters’ zal ook te bewonderen zijn.

Over de tentoonstelling
Van 22 januari t/m 19 februari vindt in de WTC Art Gallery een overzichtstentoonstelling plaats met werk van 20 prominente hedendaagse Rotterdamse schilders; Inge Aanstoot, Marielle Buitendijk, Anuli Croon, Arie van Geest, Eva Krause, Ditty Ketting, Burgert Konijnendijk, Peter Koole, Ralph van Meijgaard, Ton van Os, Olphaert den Otter, Ad Schouten, Simon Schrikker, Lisette Schumacher, John van ’t Slot, Inez Smit, Niels Smits van Burgst, Maurice Thomasen, Eveline Visser en Co Westerik.

In de Huijters Olphaert den Otter

Er komt ook een uitgebreide catalogus waarin alle masters worden getoond met; een portretfoto, korte tekst over de kunstenaar zelf en het werk wat zorgvuldig is geselecteerd door de commissie; Hugo Bongers, Anton Hoeksema, en Hans Walgenbach. De curator van deze tentoonstelling is Martin Bijl met assistente van Solange Frankort. De tentoonstelling is ook te bezichtigen tijdens de kunstbeurzen Art Rotterdam en RC Art Fair.

Over de gastvrouw
Solange (1988) is een ondernemende duizendpoot die zich op meerdere gebieden inzet binnen de kunstsector.

Als mixed media artist weet ze als geen ander hoe het is om kunstenaar te zijn. Solange werkt en onderzoekt alledaagse onderwerpen binnen de digitale pop-cultuur als referentie, zoals; computer symbolen, digitale apparaten, internet, netwerken en archieven. Ze maakt gebruik van digitale of analoge objecten, die je laten denken over de relatie tussen mensen en de systemen die ze maken. Met een beetje humor en visuele esthetiek, creëert ze een sociaal dialoog over media en het digitale tijdperk.

Een hele andere wereld van de kunst is het organiseren van. Als functie Art Assistent bij Bob Smit gallery, krijg ze zo allerlei kunstprojecten toegeworpen zoals; Masters of Rotterdam.

Wil je komen, schrijf je dan in via info@hetgezelschaprotterdam.nl

Met vriendelijke groet,

Fleur Groenendijk
Mede namens Patricia Verweij, Jinai Looi & Remko Brenters