Wie wordt De Meester van 2018?

De Fleur Groenendijk Foundation en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst heten je graag welkom op de Avond van de meester op woensdagavond 31 oktober. Een avond waarop drie, nog te onthullen, jonge ontwerpers om de titel van De Meester gaan strijden. Live presenteren zij hun plannen en visie op actuele vraagstukken binnen de architectuur en stedenbouw voor publiek en de door Dikkie Scipio samengestelde jury. De winnaar gaat naar huis met een promotieprijs van €5000.

De prijs is in 2015 in het leven geroepen door de Fleur Groenendijk Foundation en heeft als doel de jonge architect of stedenbouwkundige te ondersteunen en zijn/haar werk een podium te geven. Met deze prijs wil Fleur Groenendijk vooral de maatschappelijke rol en betekenis van de architectuur en stedenbouw benadrukken.

 

>> Location TBA <<

>> RSVP naar demeester@fleurgroenendijkfoundation.nl <<

Uitnodiging GB5 zondag 2 september 2018

 
  

Met genoegen nodigen we jullie uit om bij ons twee nieuwigheden te bekijken. Dat zijn een door het architectenbureau TomDavid Architecten ontworpen boomhut voor onze kleinzoons en het door Pim Palsgraaf gemaakte kunstwerk ‘Perception of reality’  (lees meer).

ZONDAG 2 SEPTEMBER VAN 15.00 UUR TOT 18.00 UUR

David Baars en Tom van Odijk van TomDavid Architecten zullen een korte toelichting op de boomhut geven en er is ook gelegenheid tot vragen aan hen.

Pim Palsgraaf komt dezelfde dag uit Leipzig waar hij werk gemaakt heeft met geestverwanten in het vroegere Oost-Duitsland. Ook hij zal een korte toelichting geven. Mocht Pim niet op tijd terug zijn, dan doen Margreet of ik dat zelf.

‘Een buitenverblijf voor Ian en Daan, architectuur tussen de bomen’

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur inloop

16.00 uur presentatie TomDavid

16.30 uur presentatie Pim Palsgraaf

17.00 uur einde presentatie. Glaasjes (die zijn er natuurlijk vanaf de inloop).

‘In the absence of Light’ door Pim Palsgraaf in de Kunsthal

 

In verband met de catering vinden wij het fijn als je vóór woensdag 22 augustus via fg@pg2.nl kunt laten weten of je denkt te komen.

 

Hopelijk tot 2 september (of anderszins eerder natuurlijk),

Fleur en Margreet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pim Palsgraaf

Pim Palsgraaf toonde vorig jaar in de Kunsthal een heel groot, specifiek voor die locatie gemaakt, werk. De globale afmetingen waren 20 x 2 x 3 m. Toen de expositie daar beëindigd werd, is aan een klein groepje mensen, waaronder ons, gevraagd mee te denken over een nieuwe bestemming ervoor. Dat valt bij zo’n omvang niet mee en is dus ook niet gelukt.

‘In the absence of Light’ door Pim Palsgraaf in de Kunsthal

Wel vroegen wij Pim of het werk ook in gedeeltes zou kunnen worden getoond. De kunstenaar antwoordde daarop bevestigend. Wij hebben daarop een bepaald deel van het werk aangewezen. Uiteindelijk heeft Pim er een nieuw site specific werk van gemaakt waar we heel blij mee zijn.

Uitgekozen schetsontwerp voor een site specific installatie op GB5 door Pim Palsgraaf