Petra Giorgi

Giorgi is een gepassioneerd kunstenaar. Vaak zijn de werken abstract met veel lyriek en soms neigen zij naar het herkenbare. Maar altijd stralen zij een liefdevolle passie uit naar de omgeving. Het werk van Giorgi heeft duidelijk een eigen handtekening, te herkennen in het bijzondere gebruik van technieken, structuren en materialen. De verkleuring en vervagingen en de extra picturale elementen maken dat het werk gaat leven.
Waar nodig worden tekens, fragmenten van teksten krabbels maar ook gedichten toegevoegd, die als een rode draad door haar werk lopen. De afbeeldingen die zij wil vastleggen gaan over aantasting, vergankelijkheid, kwetsbaarheid. De verschillende drukgangen in de etsen en intaglio’s, geven de gewenste gelaagdheid. Door de subtiele kleuren van haar ingetogen werk krijgt het een sfeer van vervlogen tijden.

Sinds enige tijd verdiept Giorgi zich in de mogelijkheden om grafische technieken te combineren met collages. De atmosferische collages en het grafische effect van een ets komen bij elkaar. Een combinatie van alles wat in haar hoofd ligt opgeslagen. Etsen worden aan elkaar gestikt, borduren, weven, bedrukken etc zijn een greep uit de technieken die gebruikt worden. Deze krijgen een speciale betekenis door toevoeging van persoonlijke teksten en herinneringen.
Een werk ontstaat pas wanneer haar verbeelding ermee aan de haal gaat en de werkelijkheid abstraheert, er schuiven voortdurend andere ervaringen voor de herinneringen. Vrijheid en individualiteit zijn thema’s die nadrukkelijk of onderhuids in haar werk aanwezig zijn.

Giorgi exposeerde onder andere in Galerie Collect art te Amersfoort, Galerie Oostvogel te Rotterdam, Galerie Deviant te Maaseik, Galerie Serruys te Rotterdam, Galerie Ariana te Den Haag, Stadsgalerie Gouda, Galerie Hofland te Rhoon, Kunst en atelierroute te Albrandswaard, Regio Art Rijmond te Spijkenisse en Het Kasteel van Rhoon. Verder doceert zij kunstvakken in het Voortgezet onderwijs en geeft Kunstprojecten op diverse scholen.