CultuurWerkplaats Tarwewijk, 21 juni 2019

Het is al bijna weer zomer: De bloemen in onze tuin staan er kleurrijk bij, de sla is knapperig groen en de aardbeien verleidelijk rood. Hoogste tijd om langs te komen en van de binnentuin te genieten. Doordeweeks is de tuin van 10.00 tot 16.00 uur open. Wil je in het groen vergaderen (met onze gezonde en heerlijke catering erbij) of gezellig met elkaar borrelen? Stuur een app naar 06 419 69 520.

Maar behalve voor de natuur is er ook de kunst waarvoor een bezoek bij ons altijd de moeite waard is. Bekijk de recent voltooide muurschildering van Martijn Koolstra in onze activiteitenruimte. Deze is mede tot stand gekomen door het Centrum Beeldende Kunst. Onze dank hiervoor!

Nog vier dagen is het werk ‘Creature’ van Esther de Vlam in onze expositieruimte De Vitrine te bezichtigen. Het beeld is gemaakt met afvalmateriaal gevonden in de straten van Charlois.

De volgende exposant is Jan Huijben. Hij werkt met wat hij tegenkomt in het dagelijkse leven, met gevonden voorwerpen, materialen en alledaagse observaties, die hij verwerkt in kleine sculpturen en installaties, die speels het bijzondere benadrukken in wat we voor vanzelfsprekend houden. Op zondag 16 juni om 15.00 uur is de opening van zijn werk in De Vitrine. Vanaf 15.30 uur gaat de opening verder bij ons in de tuin, tot circa 17 uur. Je bent van harte welkom. De Vitrine staat op de hoek van Heinenoordstraat/Millinxstraat. Kom je toevallig op een vrijdagmiddag langs De Vitrine? Ga dan ook kijken in het clubhuis van speeltuin Millinx. Daar werken Lucienne van Leijen en Kathrin Wolkowicz met de kinderen aan het project ‘De meest fantastische tuin’, geïnspireerd door de illustraties van Fiep Westendorp. Op 28 juni om 16.00 uur is de opening van de slotexpositie (in speeltuin Millinx).

Van de wijkwandelingen die wij in april hebben georganiseerd zijn de podcasts zo goed als af. Marco Douma is met de laatste loodjes bezig, hier kan je alvast een voorproef nemen. Momenteel vernieuwen wij onze website. Alle podcasts zijn dan daarop te vinden. Je kunt de podcasts beluisteren terwijl je de wandeling zelf loopt. Op de website vind je ook uitgebreide informatie over de Tarwewijk en ons project ‘Ontdek de wijk’.

Zin om een workshop te volgen? Op dinsdagochtend kan je bijvoorbeeld mee doen aan de reparatieworkshops. Hier leer je van alles en nog wat te repareren. Kom met je kapotte spullen langs en samen vinden we er een oplossing voor.

Op donderdagavond (1e en 3e van de maand) kan je leren om goed in het Engels te communiceren en jezelf te presenteren. Georganiseerd wordt het door 010 Toastmasters Club. Met hartelijke groet,
Team CultuurWerkplaats Tarwewijk

CultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam