De Avond van De Meester d.d. 18 november 2015

De meester

Winnaar van De Avond van De Meester 18 november 2015 is Ruben Sannen.

Tijdens De Avond van De Meester streden vier afgestudeerden van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst om een promotieprijs van € 5000. De prijs dient ter ondersteuning en bevordering van het werk van de architect of stedenbouwkundige. De Fleur Groenendijk Foundation heeft de avond in het leven geroepen in samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Vanuit het idee dat architectuur en stedenbouw disciplines zijn die naast hun academische relevantie toch vooral de maatschappij toebehoren, is er gekozen voor een nieuwe opzet voor het toekennen van de prijs. De vier genomineerde kandidaten werd gevraagd om tijdens een avondvullend en openbaar toegankelijk programma, live voor het publiek en de jury hun plannen te presenteren.
De juryleden beoordeelden ter plekke de presentatie. Ook de keuze voor de winnaar van De Meester 2015 werd op dezelfde avond uitgesproken.

De jury bestond uit:

Han van der Born, KCAP
Paul van der Laar, directeur Museum Rotterdam en prof Urban History Erasmus
Universiteit Rotterdam
Mirjana Milanovic, senior advisor dienst ruimtelijke orde gemeente Amsterdam
Michiel van Raaij, hoofdredacteur Architectenweb.nl
Dikkie Scipio, KAAN Architecten
Secretaris: Robert von der Nahmen

De volgende deelnemers hebben hun werk gepresenteerd:

Ruben Sannen – Tanah Antara (Tussenland)
www.ravb.nl/ruben-sannen/tanah-antara
Katarzyna Nowak – Art in Context
www.ravb.nl/katarzyna-nowak/art-context
Femke Feenstra – Huis voor alle Zinnen
www.djga.nl/nieuws/huis-voor-alle-zinnen-doorbreekt-traditionele-visie-psychiatrie
Stephan Boon
www.ravb.nl/sajboon/%E2%80%9Cgetijdenperspectief-naar-een-attractieve-en-natuurlijke-ijzermonding-het-belgisch-kustpanor

Het is een prachtige avond geworden, de eerste Avond van De Meester. Goede kandidaten, een goed publiek, een goede locatie, een goede jury, diverse goede bijdrages van de Academie, en dan ook nog goede bijdragen van enkele mensen die achter de schermen zijn gebleven.

De Fleur Groenendijk Foundation en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst zien uit naar de toekomstige Avonden van de Meester!