Uitnodiging Het Gezelschap 2 oktober 2017

Best Gezelschap,

Het is weer tijd voor een bijzondere bijeenkomst. Deze keer bezoeken we samen met YEDS de Keilewerf.

YEDS koppelt kunst aan locaties, organisaties en evenementen. Met een divers aanbod van aangesloten kunstenaars en designers brengt YEDS makers van kunst, liefhebbers, kopers en opdrachtgevers met elkaar in contact. Werk wordt op maat geleverd en gecureerd; dit kan een bijzonder designstuk zijn voor in huis, een bedrijfspand voorzien van kunst of het verzorgen van een inspirerende workshop.

Benieuwd? Op 2 oktober zijn we met het Gezelschap te gast bij de Keilewerf, een plek waar je alles kan (laten) maken! Hier zullen we meer vertellen over YEDS en gaan we graag in gesprek met jullie.

 

    

De details

Datum: 2 oktober 2017

Tijd: 20:00 – 22:00

Locatie: Keilewerf, vierhavenstraat 56, Rotterdam

Ben jij er ook bij?

Laat ons via info@hetgezelschaprotterdam.nl weten dat je komt en met hoeveel mensen. Dan kunnen wij daarmee rekening houden.

Ps. Als je mensen in je netwerk kent die hier heel graag bij zouden willen zijn stuur dan gerust dit bericht door. Iedereen is welkom. Een mailtje om je aan te melden is genoeg. 

Met vriendelijke groet,

 

Fleur Groenendijk

Mede namens Patricia Verweij, Jinai Looi, Ilse Mathijssen & Remko Brenters

 

Voor donaties aan Het Gezelschap:

NL46ABNA0523220448 (ABN Amro rekening 52.32.20.448)

t.n.v. P.M. Verweij, Rotterdam, inzake Het Gezelschap

 

Ons postadres:

Het Gezelschap

Postbus 19268

Rotterdam, 3001 BG

Netherlands

 

Genomineerden voor De Avond van De Meester 2017

 

Genomineerden voor ‘De Meester’ 2017 van links naar rechts: Ben Wegdam, Jurgen ten Hoeve en Maarten de Haas.

De jury heeft bekend gemaakt welke drie afstudeerprojecten genomineerd zijn voor de promotieprijs ‘De Meester’ die voor de derde keer uitgereikt wordt in Het Nieuwe instituut op woensdagavond 1 november:

Maarten de Haas (architectuur) met ‘In navolging van het voorafgaande’

Ben Wegdam (stedenbouw) met ‘Nieuwe energie Twente, De impact van de energietransitie op de stedelijke regio en het landschap’

Jurgen ten Hoeve (architectuur) met ‘Stadsklooster Rotterdam, een stedelijke retraite’

De promotieprijs De Meester wordt jaarlijks door de Fleur Groenendijk Foundation uitgereikt middels een wisselende onafhankelijke jury, met leden uit de disciplines architectuur, stedenbouw, cultuur & wetenschap en media. De samenstelling van de jury wisselt jaarlijks met uitzondering van een vast lid als vertegenwoordiger van de Foundation.

De Jury van De Meester 2017 

Marina van den Bergen: Archined

Robert-Jan de Kort: De Kort Van Schaik

Mendel Robbers: Schipper Bosch

Rens Schulze: Geurst& Schulze architecten

Dikkie Scipio: Kaan Architecten  & FGF

Meer info & aanmelden

Kijk hier voor meer informatie over de ‘Avond van De Meester’ in Het Nieuwe Instituut en meld je aan!

Persbericht De Avond van de Meester 2017: De Jury is bekend!

 

Persbericht
DE MEESTER 2017
31 augustus 2017, Rotterdam
 
Woensdag 1 november 2017 wordt de promotieprijs De Meester voor de derde keer uitgereikt in Het Nieuwe Instituut. Fleur Groenendijk Foundation heeft de jaarlijks uit te reiken architectuurprijs in samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) in leven geroepen. De prijs, waar alleen afgestudeerden van de academie voor in aanmerking komen, dient ter ondersteuning van de promotie van het werk van de architect of stedenbouwer en bedraagt 5000,00 euro.
 
Vanuit het idee dat architectuur en stedenbouw disciplines zijn die naast hun academische relevantie toch vooral de maatschappij toebehoren, is er gekozen voor een nieuwe opzet voor het toekennen van de prijs. De drie genomineerde kandidaten wordt gevraagd om tijdens een avondvullend en openbaar toegankelijk programma, live voor publiek en de jury hun plannen te presenteren. De juryleden zullen ter plekke op de presentaties reageren. Ook de keuze voor de winnaar van De Meester 2017 wordt op dezelfde avond uitgesproken.

De promotieprijs De Meester wordt jaarlijks door de Fleur Groenendijk Foundation uitgereikt middels een wisselende onafhankelijke jury, met leden uit de disciplines architectuur, stedenbouw, cultuur & wetenschap en media. De samenstelling van de jury wisselt jaarlijks met uitzondering van een vast lid als vertegenwoordiger van de Foundation. 

De Jury van De Meester 2017 

De FGF bestaat sinds 1997 en stimuleert Rotterdamse jongeren bij hun opleiding en vorming het terrein van architectuur te verkennen. Architectuur in de brede zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De avond van De Meester is openbaar, gratis toegankelijk en vindt plaats op:
Woensdag 1 november vanaf 19.30 tot 22.00 in Het Nieuwe Instituut
 
Museumpark 25, 3015 CB, Rotterdam
www.hetnieuweinstituut.nl