Zomerexpositie voorbereidingen:

Op 26 mei gaat onze langverwachte zomerexpositie van start. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een inspirerende tentoonstelling te worden. Een bijzonder moment vond plaats toen Hetty Blankesteijn en Hilde Onis langskwamen om hun kunstwerken te installeren in onze tuin.

Hetty Blankesteijn en Hilde Onis, twee getalenteerde kunstenaars met een unieke visie, brachten hun werken tot leven in onze buitenruimte. Met zorgvuldigheid en toewijding werden hun kunstwerken geplaatst, waardoor onze tuin transformeerde tot een betoverende galerij.

Aankomende weken zullen Laura Grimm, José Jonkers en Pip Passchier hun werken installeren in onze tuin. We kijken er naar uit om alle werken van deze kunstenaars aan jullie tentoon te stellen.

Hilde Onis

Hilde Onis is beeldend kunstenaar, maakt sculpturen, installaties en werkt met tekst. Haar werk verkent welke kwesties van onderlinge afhankelijkheid er bestaan tussen ons en alles waar we onszelf mee omringen, en onderzoekt de taligheid die huist in ambacht en materiaal.

Bij GB5 toont ze een serie keramische sculpturen die bomen omringen. De sculpturen zijn gebaseerd op het fenomeen ‘Edaphoecotropisme’, het vermogen van bomen om objecten die ze tijdens hun groei tegenkomen op te slokken, er omheen te groeien of ze te breken. De teksten op de objecten schrijven kleine, soms magische, fictieve gebeurtenissen toe aan de leefomgeving van de bomen en fungeren als informatieve wimpel voor opmerkelijke incidenten verpakt als feiten in de openbare ruimte. Als gevolg van zijn groei kan de boom er uiteindelijk voor kiezen om deze toegepaste eigenschappen te omarmen of te breken.

Meer werk is te vinden op www.hildeonis.com

Werk van Hetty Blankesteijn

Hetty Blankesteijn is een van de zes kunstenaars die haar werk tijdens onze zomerexpositie zal tentoonstellen. hieronder worden twee van haar werken afgebeeld met een stukje achtergrondinformatie.

Dit is een enigszins autobiografisch beeld.
Het verbeeldt de combinatie van mijn stap voorwaarts en het terugblikken.
De open spiraalstructuur staat voor de stromende energie en de open rug en het open hoofd symboliseren alle ballast die ruimte kreeg om op te lossen
Intimiteit, vrolijkheid en verbondenheid onder een beschut dak.