OVERAL KUNST, 30 MAART 2021

Tip van Anna Ramsair:

“Met een beetje vertrouwen zijn de weergoden ons goed gezind de komende maand en kunnen we weer eens een beetje buiten lopen. Wat is er dan fijner om je eigen stad te verkennen aan de hand van de openbare kunst die ruimschoots aanwezig is in Rotterdam? Kijk, verbaas je en geniet!! Maak je eigen kunstroute aan de hand van de plattegrond van het BKOR / CBK* waar (bijna) alle openbare kunst van Rotterdam te zien is”. 

Vind hier de BKOR Plattegrond.

Er is ook een speciale route voor kinderen gemaakt: https://cutt.ly/fl0Ciey
*BKOR (Beeldende Kunst in Openbare Ruimte van het Centrum Beeldende Kunst) zorgt voor het beheer en onderhoud van ruim 500 kunstwerken van de Rotterdamse Beeldencollectie en adviseert gemeente, burgers en kunstenaars met betrekking tot het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken

NIEUWSBRIEF SANDER BUIJK, 30 maart 2021

* nieuwsbrief maart 2021

Expositie GB5 en AMC GB5  presenteert in 2021 werk van
Joep van Lieshout , Pim Palsgraaf en Sander Buijk

Vanaf Eind April tot en met Oktober exposeer ik samen met Joep van Lieshout en Pim Palsgraaf beelden in de tuin van GB5.
Afhankelijk van de Covid-maatregelen kan de expositie individueel of in klein groepsverband te bezichtigen zijn
Maar we hopen natuurlijk op een “gewone” vernissage en zeker later de finissage.

Informatie over het hoe de bezichtigingen in zijn werk gaan volgt.

GB5  |  Graaf Bentincklaan 5  |  Rhoon de zwaan  |  beton met licht  | hoogte: 110 cm  |  sander buijk ©
 AMC presenteert werk in 8 grote vitrines

Vanaf half september tot eind 2021 presenteer ik mijn werk in 8 grote vitrines in de centrale hal van het  Amsterdam Medisch Centrum.
Het tentoongestelde werk is vrij toegankelijk.
 
Amsterdam UMC – locatie AMC; Meibergdreef 9; 1105 AZ Amsterdam Zuidoost.
  geschakeld 9  |  beton met epoxy  |  hoogte: 44 cm  |  sander buijk ©

DONNER, 30 maart 2021

Pasen | Hugo Borst signeert | Alex Boogers | Winkelen op afspraak
Nieuwsbrief          

Het is bijna Pasen. Uiteraard hopen we dat u kunt genieten van aangenaam weer op uw vrije dagen maar zo niet; dan hebben we nog een aantal boekentips voor u; alhoewel het een het ander natuurlijk niet uitsluit.

De Coolsingel is het laatste jaar bedroevend leeg. Hugo Borst schreef daar al in 1996 een boek over: De Coolsingel bleef leeg, destijds had dat echter een andere betekenis. Nu, een kwart eeuw later, verschijnt er een herdruk. Hugo Borst signeert het boek óp de Coolsingel, bij ons voor de deur, waarover hieronder meer. Laten we hopen dat de vernieuwde Coolsingel weer snel tot leven komt. Een gezond Feyenoord in een gezond Rotterdam!

De poster met het gedicht van Alex Boogers, Blik op Rotterdam, is vanwege overweldigende belangstelling als de wiederweerga herdrukt. Hij is dus weer te bestellen mét handtekening van Alex (bedankt Alex!) maar dit keer zonder nummering.

Onze openingstijden voor winkelen op afspraak en de openingstijden van het afhaalloket (nadere informatie:donner.nl) zijn:
Maandag 11.00 – 18.00 | Dinsdag t/m zaterdag 09.30 – 18.00 | Zondag 12.00 – 18.00.

Uw verzendbestellingen op donner.nl, via ons emailadres klantenservice@donner.nl en via ons telefoonnummer 010-4132070 blijven wij ondertussen ook met open armen ontvangen. Vanaf € 15,- leveren we gratis en snel. U kunt desgewenst gebruikmaken van onze gratis inpakservice. Ook heel veel van onze cadeauartikelen, puzzels, spellen, strips, agenda’s, kalenders en kantoorartikelen vindt u in onze webshop.

Denk je aan een boek of aan een (ander) cadeau, denk aan Donner!
Bij voorbaat dank! Directie en medewerkers boekhandel Donner       Zorg voor de ziel Spiritueel leven vanuit de christelijke traditie
Arjan Plaisier


Zorg voor de ziel van Arjan Plaisier biedt inspiratie voor spiritueel leven vanuit de christelijke traditie. Is de ziel terug van weggeweest? Feit is dat in deze tijden waarin het bezield verband ontbreekt, veel mensen zoeken naar een vorm van spiritualiteit. Opvallend genoeg doen christelijk geloof en kerk daarin veelal niet mee. De christelijke traditie is echter bij uitstek spiritueel. Hier zijn onuitputtelijke bronnen te vinden voor hoofd en hart. Dit boek is bestemd voor ieder – binnen en buiten de kerk – die de zorg voor de eigen ziel serieus wil nemen en behoefte heeft aan verdieping en verbreding.
Dr. A.J. Plaisier is theoloog en dominee in Apeldoorn.

bestel>>       Lekker thuis Alison Roman

‘Tussen de laatste Jamie Oliver, de nieuwste Ottolenghi en de ontelbare groentekookboeken door kan er natuurlijk maar één de grote favoriet zijn: het boek van de Amerikaanse Alison Roman.’ Mara Grimm, Het Parool
Op veler verzoek verschijnt dit voorjaar Lekker thuis (Dining in), het debuut van Alison Roman, de koningin van de thuiskeuken, in het Nederlands. Het kookboek waardoor zelfs New Yorkers thuis bleven om te koken.

Bestel>>       Pip & Ei Alex Latimer

Pip en Ei zijn als twee druppels water. Hun vriendschap groeit, en ze groeien zelf ook. Pip krijgt wortels en takjes. Ei krijgt vleugels en ze kan niet wachten om ze te gebruiken. Ze krijgen elk een heel ander leven, heel ver van elkaar vandaan. Maar goede vrienden komen altijd bij elkaar terug. En er zijn geen dikkere vrienden dan Pip en Ei.

Bestel>>       signeersessie     Hugo Borst signeert Za 3 april | 13:00-14:00 | toegang vrij

Hugo Borst signeert zijn klassieker De Coolsingel bleef leeg op zaterdag 3 april vanaf 13.00 uur tot 14.00 uur voor de ingang van Donner aan de Coolsingel. Desgewenst schrijft hij een persoonlijke boodschap in uw boek.

Lees verder>>   Exclusieve poster Alex Boogers     Alex Boogers’ ode aan Rotterdam Alex Boogers signeerde nogmaals 100 posters van Blik op Rotterdam. Deze posters zijn niet genummerd.

Alex Boogers werd door De Vooravond in september 2020 gevraagd een ode aan het nieuwe Depot van Museum Boijmans te schrijven. Hij koos voor een gedicht voor de hele stad met de titel: Blik op Rotterdam. Fotograaf Ossip van Duivenbode maakte er een prachtige foto bij. Hierdoor is het idee ontstaan om van het gedicht en de foto een prachtige poster te maken. Deze poster is alleen verkrijgbaar bij Donner.

Met dank aan Alex Boogers, Ossip van Duivenbode en Museum Boijmans Van Beuningen. #steunjeboekhandel

bestel poster>>   Winkelen bij Donner         Denk je aan een boek, denk aan Donner!
Volg ons op       Facebook   Twitter   Youtube   Instagram
 
Donner.nl 24/7 geopend.

Winkelen op afspraak en het Afhaalloket aan het Binnenwegplein is geopend.

010-2175236
      Wilt u meer informatie over het bovenstaande of onze andere producten en diensten, kijkt u dan op de desbetreffende pagina’s van onze website. Voor aanmeldingen of reserveringen voor activiteiten bij Donner, kunt u per e-mail antwoorden op deze nieuwsbrief. afmelden voor de Donner Nieuwsbrief

gegevens aanpassen
 
Donner © 2021 Boekhandel Donner.
Alle rechten voorbehouden. Deze mail is verstuurd door Boekhandel Donner.
Coolsingel 129 | 3012AG | Rotterdam | Nederland

VIRTUELE KUNSTTIPS VOOR APRIL, 30 maart 2021

Virtuele kunsttips voor april Het G-team hoopte in april een bijeenkomst te organiseren rond de finissage van de expositie ‘Nieuwe Impuls’ van de stichting KunstWerkt in Schiedam. In een eerdere Nieuwsbrief besteedden we aandacht aan deze expositie. Dat idee van een bijeenkomst-met-borrel-na hebben we in overleg moeten laten vallen. In plaats daarvan geven de leden van het G-Team, op alfabetische volgorde, hieronder weer hun persoonlijke tip voor een ‘kunstuitje’. De eerste (gouden) tip is kort maar krachtig.   Tip van Anja Berkelaar: “Enjoy”
https://website-artlogicwebsite0032.artlogic.net/viewing-room/34-male-nudes-a-salon-from-1800-to-2021/
James Lee Byars, Dario Lasagni & Richard Ivey: ‘The Golden Tower’, Venetië   Tip van Alma Ploeger: “Ik bezocht de Slangen expositie ‘S’ van Juul Kraijer in De Factory in Schiedam.Voor reptielen haters en zij die bang zijn voor slangen: ga niet. Alle anderen, ga dit zien! Prachtig en heel bijzonder werk. De sereniteit van het model is verbluffend, de installatie met op drie schermen films van haar gezicht met de traag krioelende slangen beangstigend en tegelijkertijd van een adembenemende schoonheid.”  ‘Als Juul Kraijer naar een slang kijkt, ziet ze schoonheid, elegantie en de perfecte balans tussen lichaam en kracht……de slang is uitgegroeid tot een van Kraijers voornaamste inspiratiebronnen. Haar werk wordt gekenmerkt door ragfijne surrealistische tekeningen en fotografie’ 
http:// https://www.deketelfactory.nl/tentoonstelling/nu/
      Tip van Anna Ramsair: “Met een beetje vertrouwen zijn de weergoden ons goed gezind de komende maand en kunnen we weer eens een beetje buiten lopen. Wat is er dan fijner om je eigen stad te verkennen aan de hand van de openbare kunst die ruimschoots aanwezig is in Rotterdam? Kijk, verbaas je en geniet!! Maak je eigen kunstroute aan de hand van de plattegrond van het BKOR / CBK* waar (bijna) alle openbare kunst van Rotterdam te zien is”. 
http://www.bkor.nl/plattegrond/

  Er is ook een speciale route voor kinderen gemaakt: https://cutt.ly/fl0Ciey
*BKOR (Beeldende Kunst in Openbare Ruimte van het Centrum Beeldende Kunst) zorgt voor het beheer en onderhoud van ruim 500 kunstwerken van de Rotterdamse Beeldencollectie en adviseert gemeente, burgers en kunstenaars met betrekking tot het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken     Tip van Lou Verhage: “Covid-19 houdt ons heftig en langer in de greep dan we hoopten. Veel langdurige of tijdelijke schade wordt door Corona veroorzaakt, zowel lichamelijk als geestelijk of mentaal. Kunstenares Marjan Teeuwen werkt steeds aan thema’s die zich bewegen tussen ‘afbraak’ en ‘opbouwen’.  Ze heeft een manier gevonden hoe ze van (letterlijke) afbraak, het slopen van gebouwen, iets interessants of zelfs wel iets moois kan maken, ook al is het maar tijdelijk. Ik vind de symboliek van haar drijfveren passen bij de tijd waarin we nu leven. Probeer ervan te genieten en blijf gezond!”
https://tinyurl.com/2rd76m7h     Tip van Patricia Verweij: “Deze tijd dwingt ieder op een nieuwe manier in het leven te staan. Het is balanceren, vallen en opstaan. Bij deze levenskunst loop ik bij voorkeur op bloten voeten en gemakkelijke sneakers. Mijn schoenen van Jan Jansen blijven in de kast staan. Voor later… 
Dit maakt zijn inspirerend vakmanschap er zeker niet minder om. Voor nu is er de kans online een boeiende lezing te volgen waarin het werk van Jan Jansen centraal staat, te weten op:
12 april a.s. van 10.00 -11.30u of 25 mei a.s. van 20.00 -21.30u. Tijdens deze lezing wordt de ontwikkeling van 60 jaar Dutch Design aan de hand van een selectie iconische schoenen van ontwerper Jan Jansen toegelicht. Vele schoenenontwerpen, waarbij comfort gecombineerd wordt met een innovatief design, mét een knipoog, maakte hem ‘the crazy shoemaker’. Hij werd daarmee een inspiratiebron voor diverse kunstenaars. Aanmelden gaat digitaal via:
https://kunstuitzeist.nl/kunstlezingen/jan-jansen     Tip van Kees Vrijdag: “Mijn tip voert naar Schiedam. Helaas niet naar de fysieke finissage van de expositie ‘Nieuwe Impuls’ in de ruimte van ‘KunstWerkt’. Maar naar het Stedelijk Museum Schiedam, waarvan ik bijna 50 jaar ‘Vriend’ van ben. En waar sinds kort een nieuwe directeur is aangetreden, in de voetsporen van o.a. Pierre Janssen, Hans Paalman, Diana Wind en Deirdre Carasso. Tijd om kennis te maken met Anne de Haij:
https://www.stedelijkmuseumschiedam.nl/onze-nieuwe-directeur/  
Florentijn Hofman, Stadscocon En mijn kunsttip van de maand, samen met Alma Ploeger: de Stadscocon van Florentijn Hofman (o.a. bekend van de XXXL-Vos-met-boodschappentas op de Schiedamseweg en de bootjes hierboven) in de Sint Janskerk in Schiedam. “De manier waarop Hofman omgaat met omgeving, mens, sociale context en dat vertaalt in -vaak- enorme kunstwerken spreekt ons altijd weer aan”. 
https://www.stedelijkmuseumschiedam.nl/tentoonstelling/stadscocon/