De koeien bij GB5

Inmiddels heeft zich een derde koe, Blanche, een zogenaamde Belgische Blauwe, bij de Normandische koeien Tatin (links) en Brulee (midden) gevoegd.

 

De koeien bij GB5

Het Gezelschap 3 augustus 2015

Best gezelschap,

Maandag 3 augustus mogen wij weer op pad. Deze keer zullen wij op bezoek gaan bij Ron Breteler. In verband met de beperkte ruimte is er plaats voor maximaal 25 personen! Meld u dus tijdig aan als u hierbij aanwezig wilt zijn.

Over Ron Klein Breteler
Ron Klein Breteler (1946) is stedenbouwkundige/architect. Tot 2006 eigenaar/directeur van VHP stedenbouwkundigen + architecten + landschapsarchitecten BV, Rotterdam. Nu nog incidenteel supervisor over stedenbouwkundige projecten, verder initiatiefnemer van culturele projecten en bestuurder van vooral culturele stichtingen.

Daarnaast sedert ca. 1990 verzamelaar van beeldende kunst. Uit de collectie is een selectie van ca. 125 werken op verzoek van het Stedelijk Museum Schiedam hier in 2009 tentoongesteld.

Over de verzameling
De verzameling bestaat uit schilderijen, tekeningen, fotografie en sculpturen, gemaakt vanaf ca. 1970 tot nu en bijeengebracht vanaf ca. 1990. In deze 25 jaar zijn ca. 500 werken bijeen gebracht van ruim 100 Nederlandse en internationale kunstenaars.

De – vooral niet-figuratieve – werken kenmerken zich door een voorliefde voor de materialiteit en de tactiele huid van het schilderij, geënsceneerde fotografie en abstracte beelden. Presentatie in een spannende leefomgeving, gedomineerd door zeer gevarieerde kunstwerken die onderling het gesprek aangaan en elkaar versterken.

Doneren?
Iedere maand proberen wij een toplocatie te combineren met heerlijke wijn en bijzondere hapjes zonder dat jij als bezoeker daarvoor betaald. Dit doen wij met ontzettend veel plezier en dankzij de hartelijke medewerking van de locaties die wij mogen bezoeken. Er worden echter altijd kosten gemaakt welke wij kunnen betalen door de donaties die we ontvangen.

Draag jij het Gezelschap een warm hart toe of heb je enorm genoten van een bijeenkomst steun ons dan door een (kleine) donatie te doen zodat het Gezelschap nog vele jaren kan genieten van al het mooi wat Rotterdam ons te bieden heeft.

NL46ABNA0523220448 (ABN Amro rekening 52.32.20.448)
t.n.v. P.M. Verweij, Rotterdam, inzake Het Gezelschap

Blijf verbonden met Het Gezelschap!
Naast onze maandelijkse mailing zijn we ook actief op Facebook & hebben we een website die iedere maand weer een stukje leuker wordt. Like ons, bezoek ons & raak verbonden.

www.hetgezelschaprotterdam.nl & https://www.facebook.com/hetgezelschaprotterdam

Programma voor 3 augustus 2015:
20:00 – Inloop
20:30 – Kennismaking Ron Klein Breteler
20:45 – Verzameling woonhuis Lange Haven 117
21:30 – Verzameling studio Westmolenstraat 33
22:00 – Einde inspirerende avond

De locatie:
Lange Haven 117, Schiedam