Eiland of aardappel met tent, 28 januari 2020

Het derde kunstwerk van Herman Lamers dat binnenkort naar GB5 komt is Eiland of aardappel met tent.

Dit werk wordt tijdens Art Rotterdam getoond in de Bongerstraat in Rotterdam, 6 – 9 februari 2020. Na afloop van Art Rotterdam wordt het geplaatst bij GB5 voor de expo 2020. De vernissage van deze expo is op zondag 19 april 2020 tussen 15.00 uur en 18.00 uur. Op deze dag zal Herman Lamers een toelichting geven op zijn werk.

Wil je een uitnodiging ontvangen voor deze expo? Laat dit dan weten door te mailen naar fg@pg2.nl.

Herman Lamers bij GB5 in 2020, 20 december 2019

Herman Lamers exposeert van mei tot en met september 2020 zijn werk bij GB5: In De Schijnwerper. Af en toe komt Herman vast een werk brengen. Vandaag arriveerde het tweede kunstwerk, wat naar eigen zeggen “best goed past bij kerst”.

Nieuwsbrief CultuurWerkplaats Tarwewijk, 29 november 2019

Ons pand
De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan ons pand. Door de beschildering komt de weloverwogen architectuur nu nog beter tot haar recht. De eerste resultaten zijn inmiddels goed te zien; voltooid wordt het ‘kunstwerk’ zodra het weer wat beter is. In de tussentijd gaan we binnenshuis verder met opknappen en verbouwen van ons pand. In het voorjaar volgt een spectaculaire opening. We houden jullie op de hoogte.

Fotoveiling
Nog tot 12 december is de fototentoonstelling van de Kunstprijs Charlois 2019 op diverse locaties in Charlois te zien. De locaties zijn te vinden op de website.


Daarna, op zaterdag 14 december, houden we een veiling van de geëxposeerde foto’s en sluiten we de Kunstprijs feestelijk af. Jullie zijn van 15.00 tot 18.00 uur van harte welkom in de Cillershoekstraat 1.
Wij willen tijdens dit feest alle exposanten bedanken voor hun bijdrage aan deze bijzondere expositie. Wij zijn erg blij met de verrassende blik waarmee alle fotografen hun visie op het gebied Charlois hebben laten zien in de ingezonden foto’s.

Donderdag Avond Programma (DAP)
Zoals jullie inmiddels weten hebben we elke donderdagavond vanaf 17.30 uur een cultureel programma (DAP) met een maaltijd. Nu donderdagavond 28 november verzorgt presentator Robert Tau een literaire voorleesavond ‘De Tarwewijk literair verbeeldt’. Nostalgische liedjes ontbreken er dan vanzelfsprekende niet.

Op 5 december is er geen DAP, op 12 december treden Guy Gorman, Mandy Melgert en Ed Molenbeek op. Hun muziek is geïnspireerd door verschillende Amerikaanse genres en helden (rock and roll, country, folk, Johnny Cash, Elvis). Vol energie, liefde en humor spelen ze covers en eigen liedjes. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor meer info.

Op 19 december gaan Anke Bangma (directeur TENT) en kunstenares Wapke Feenstra in gesprek met elkaar over het werk van Wapke wat momenteel in TENT te zien is.

We hopen jullie dit jaar bij een van deze gelegenheden nog te mogen begroet.

Hartelijke groeten,

Team CultuurWerkplaats Tarwewijk

CultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam

Herman Lamers bij GB5 in 2020, 19 november 2019

Herman Lamers zal van mei tot en met september 2020 zijn werk exposeren bij GB5: In De Schijnwerper. Af en toe komt Herman vast een werk brengen.