UPDATE EXPO HERMAN LAMERS

U VERWACHTTE HET WAARSCHIJNLIJK AL:
DE OPENING VAN ONZE EXPOSITIE VAN HET WERK VAN HERMAN LAMERS OP ZONDAG 19 APRIL GAAT HELAAS NIET DOOR.

HET WERK STAAT OVERIGENS GROTENDEELS AL OPGESTELD IN DE TUIN. HET IS PRACHTIG. WIJ HOPEN DAT U ER OP EEN LATER MOMENT MET ONS VAN KUNT GENIETEN.

Herman Lamers: “Do you know where the scissors are”

Walter van Teefelen

Herman Lamers: “Do you know where the scissors are”

Rotterdam heeft dit jaar flink uitgepakt met kunst tijdens de Rotterdam Art Week. Er was natuurlijk Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek. Daarnaast werden op tientallen andere locaties werk van kunstenaars getoond, onder meer bij de Open Studios Borgerstraat. Op het binnenplein van dit ateliercomplex zag ik een grote installatie met o.a. een witte brug, een flinke meteoriet met een tentje erop en een vlag met daarop een balancerende oudere geslachtloze persoon. Uit luidsprekers klonk “Do you know …meer lezen.

Expositie Herman Lamers 2020

De expositie van Herman begint steeds meer vorm aan te nemen met de plaatsing van het bootje in de vijver.

” Doel van mijn werk is de betrokkenheid van de toeschouwer direct of indirect bij het beeld en de ruimte te activeren. Door het werk een integraal deel van de ruimte te maken wordt de bezoeker onderdeel van die ruimte. De aspecten “tijd” en ” de aanwezigheid” zijn belangrijke conceptuele aspecten in mijn werk geworden.”

“VERDWIJNEN EN OP EEN ANDERE MANIER TERUGKOMEN”, 26 februari 2020

Herman Lamers over zijn komende expositie bij GB5 In De Schijnwerper:

Ik krijg wel veel plezier in het zoeken naar de juiste plaats van mijn beelden en het totale concept voor jullie tuin.

De beelden zijn allemaal een soort van zelfportretten of werk waarin in mijzelf verberg en mijzelf op een onhandige manier juist zichtbaar maak.

Een soort van tijdelijk verblijf in een idee. 

Ik vind de zebra bijvoorbeeld erg leuk omdat zijn karakteristieke strepen kwijt zijn, maar op een andere manier is zijn identiteit toch nog aanwezig.

Bij het meisje(?) met het hoofd in de pot kijk je pontificaal in haar kruis maar zoek je eigenlijk de persoon en het hoofd. 

Verdwijnen en op een andere manier terugkeren. Rhoon is ook een merkwaardige plek.”

Wij kijken uit naar het volgende beeld!