Bregje van de Berg

Bregje van den Berg (1973) studeerde Grafisch en Typografisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Na haar afstuderen in 1998 heeft zij voor verschillende ontwerpbureaus als vormgever gewerkt. Zij kreeg echter de meeste voldoening wanneer zij voor een grafische opdracht mocht schilderen of illustreren. In 2001 heeft zij dan ook gekozen om zich volledig op het schilderen te richten. Daarnaast werkt zij als freelance illustrator voor diverse opdrachtgevers en (educatieve) uitgeverijen. Zij maakt illustraties voor kinderboeken, schoolboeken, en prentenboeken.

Haar schilderijen en tekeningen zijn doorgaans figuratief. Het meest wordt zij geïnspireerd door haar directe omgeving. Vooral de mens, het gezicht en de emotie geeft zij graag weer. Zij schildert vanuit haar gevoel. Bijna autobiografisch. Sinds zij in 2005 moeder is geworden is ‘moeder en kind’ dan ook een geliefd onderwerp. Het maken van schilderijen voor kinderen is ook sindsdien ontstaan.

Voornamelijk schildert zij met acrylverf of gebruikt gemengde technieken zoals een combinatie van bijvoorbeeld acryl, inkt, gouache en krijt.