Hilde Onis

Hilde Onis is beeldend kunstenaar, maakt sculpturen, installaties en werkt met tekst. Haar werk verkent welke kwesties van onderlinge afhankelijkheid er bestaan tussen ons en alles waar we onszelf mee omringen, en onderzoekt de taligheid die huist in ambacht en materiaal.

Bij GB5 toont ze een serie keramische sculpturen die bomen omringen. De sculpturen zijn gebaseerd op het fenomeen ‘Edaphoecotropisme’, het vermogen van bomen om objecten die ze tijdens hun groei tegenkomen op te slokken, er omheen te groeien of ze te breken. De teksten op de objecten schrijven kleine, soms magische, fictieve gebeurtenissen toe aan de leefomgeving van de bomen en fungeren als informatieve wimpel voor opmerkelijke incidenten verpakt als feiten in de openbare ruimte. Als gevolg van zijn groei kan de boom er uiteindelijk voor kiezen om deze toegepaste eigenschappen te omarmen of te breken.

Meer werk is te vinden op www.hildeonis.com