OPEN TUINENDAG

Albrandswaard – 10 particuliere tuinen in Rhoon, Heijplaat en Pernis zijn op zaterdag 8 juni 2024 te bezichtigen.

Op 8 juni vond de Open Tuinendag plaats bij GB5, een evenement dat in het teken stond van de Bentinck Tuinendagen. Deze dag was een succes, met ongeveer honderd bezoekers die kwamen om van onze tuin te genieten.

De naam Bentinck Tuinendagen is gekozen ter ere van Hans Willem Bentinck (1649-1709), de voormalige eigenaar van het Kasteel van Rhoon. Bentinck was een invloedrijke figuur in de aanleg van vele schitterende tuinen in zowel Engeland als Nederland. Zijn werk is onder andere te bewonderen in de tuin van Paleis het Loo, een van de meest iconische tuinen in Nederland.

Naast het bekijken van de tuin konden bezoekers ook genieten van de diverse kunstwerken die in de tuin waren geïnstalleerd.

Tijdens de Open Tuinendag werd er ook geld ingezameld voor twee goede doelen: de Hersenstichting en Artsen zonder Grenzen (MSF). We zijn dankbaar voor de vrijgevigheid van onze bezoekers en hun bijdrage aan deze belangrijke organisaties.

De dag werd afgesloten met een gezellige bijeenkomst waar de organisatoren en bezoekers konden napraten en ervaringen delen onder het genot van een hapje en een drankje. Het enthousiasme en de positieve reacties van de bezoekers hebben ons ervan overtuigd dat de Bentinck Tuinendagen een waardevolle toevoeging zijn aan de evenementenagenda van GB5.

Wij danken alle bezoekers voor hun komst en kijken uit naar toekomstige evenementen die plaats zullen vinden in de tuin van GB5.

Meer informatie via: Bentinck tuinen dagen