Het Gezelschap 6 juli, Buitenplaats Brienenoord

Na de bizarre, zorgwekkende periode die achter ons en toch ook nog wel een beetje op de loer ligt, zijn we heel blij en opgelucht dat we weer een bijeenkomst van Het Gezelschap kunnen organiseren. De volgende bijeenkomst vindt daarom plaats op een buitenlocatie met veel ruimte. Op maandag 6 juli om 20:00 uur worden we verwacht op Buitenplaats Brienenoord, gelegen op het Eiland van Brienenoord, een natuurjuweel in een wereldstad, in de luwte van het Feyenoordstadion en de Van Brienenoordbrug. Postcode: 3077 AE in Rotterdam. (zie hieronder de routebeschrijving voor de bereikbaarheid)

Het programma: 20:00 uur : inloop
20:30 uur : de Eilandbewoners aan het woord: uitleg over de locatie, de totstandkoming en de toekomstplannen;
21:00 uur : rondleiding door het gebouw en over het terrein
21:30 uur : borrel
22:00 uur : einde

Graag uw komst vóór 30 juni a.s. aanmelden via een reply-mail of een mail naar info@hetgezelschaprotterdam.nl.
In verband met de Corona maatregelen is voor deze bijeenkomst plaats voor niet meer dan 30 personen. Vanwege de toenemende belangstelling voor onze bijeenkomsten stellen we het op prijs wanneer u ons tijdig laat weten als u onverhoopt toch niet kunt komen. We kunnen dan mensen op de wachtlijst blij maken. 

Buitenplaats Brienenoord: Het team achter Buitenplaats Brienenoord bestaat uit drie gedreven individuen: Maurice Specht, Rineke Kraaij en Sander Zweerts de Jong. Hoe ze terecht gekomen zijn op dit eiland, wat ze daar hebben aangetroffen en wat ze ervan gemaakt hebben: ze gaan het allemaal vertellen en ons laten zien. Zelf noemen ze de Buitenplaats een denk-, speel- en werkplaats over de toekomst voor alle leeftijden.

Bereikbaarheid: Het Brienenoordeiland is toegankelijk via een bruggetje aan het einde van het Hoendiep. Hier kunt u overheen wandelen of fietsen.
Adres: Van Brienenoord 5, 3077  AE Rotterdam.

Openbaar vervoer:
Het eiland is bereikbaar met RET-tram 23, halte Noorderhelling (Rotterdam-Zuid). vanaf de halte is het 10 à 15 minuten lopen: steek over naar de Stadionweg. deze loopt parallel aan de Noorderhelling. Het Hoendiep is een zijstraat van de Stadionweg. aan het eind van het Hoendiep is de toegangsbrug naar het eiland.

Auto:
A16. afslag Feijenoord, richting Feijenoord rijden. eerste afslag rechts (Havens 1030 – 1050), met de weg mee, links is de parallelbaan Stadionweg. daarna rechtsaf de straat ‘Hoendiep’ in. Aan het einde van dit straatje parkeren, de brug over en het eiland oplopen.

Als u over het bijzondere bruggetje (dat overigens met verdwijnen wordt bedreigd) loopt, ziet u een bord in de gemeentelijke huisstijl met plannen over de aanleg van een getijdenpark.

Ga voor het bord naar rechts en loop / fiets tot u de groene elektriciteitskast (hieronder) ziet aan de rechterkant van het pad. Hier gaat u naar links en dan ziet u vanzelf het hek van de Buitenplaats.
NB: mocht het op 6 juli hebben geregend of nog regenen, doe stevige schoenen aan want het kan dan drassig zijn.

Het G-team is blij dat we ons programma weer kunnen hervatten en wel met een bezoek aan deze bijzondere Buitenlocatie en hopen dat minimaal / maximaal 30 ‘Gezelschappers’ als fan van deze bijzondere plek in onze stad op 6 juli ‘s avonds weer naar huis toe gaan.
 Anja Berkelaar – Anna Ramsair – Lou Verhage –  Patricia Verweij – Kees Vrijdag