Het Gezelschap 2 september 2019

‘KunstWerkt’ ontvangt Het Gezelschap op maandag 2 september De leden van Het Gezelschap zijn al eerder te gast geweest bij de Stichting KunstWerkt die in 2021 haar 30-jarig jubileum zal vieren. Voor het zover is, is er een bijzondere avond op maandag 2 september a.s in de expositieruimte aan de Boterstraat 81 te Schiedam. Tramlijnen 21 en 24 stoppen vlakbij de Boterstraat (halte Broersvest).
Zoals gebruikelijk is de inloop tussen 20.00 en 20.30 uur, het inhoudelijke programma tussen 20.30 en 21.30 uur en sluiten we af met een glas wijn / bier vanaf 21.30 tot 22.00 uur.
Graag jouw aanmelding vóór 25 augustus a.s. via een reply-mail of een mail naar info@hetgezelschaprotterdam.nl

De Stichting KunstWerkt is opgericht om kunstenaars in Schiedam te verenigen, hun een podium te bieden en bewoners te prikkelen om te komen kijken naar spannende exposities van kunstenaars uit hun eigen stad. KunstWerkt kreeg vanaf 2016 als thuisbasis “Ruimte in Beweging” op het adres Boterstraat 81 te Schiedam. Kunstenaars kunnen met voorstellen komen voor activiteiten en tentoonstellingen. Per jaar is er een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten.
Bij wijze van introductie op het werk van de stichting zal er een korte toelichting worden gegeven op het projectplan ‘Een blik op de toekomst: 2018  – 2021’


‘Expositie Couples 1 + 1 = 1’
Een van de leden, Yvon Koopman, heeft als curator een tentoonstelling
samengesteld met de titel ‘Couples 1 + 1 = 1’, die te zien is van 11 augustus t/m 8 september. Door het vinden van twee takjes die bij elkaar hoorden kwam ze op het idee en ging Yvon beter kijken naar ‘Couples’, koppels. Ze nodigde andere kunstenaars uit om mee te doen en langzaamaan
ontstond deze bijzondere tentoonstelling, waar wij op maandag 2
september naar gaan kijken. Yvon zal zelf aanwezig zijn en ons samen
met andere kunstenaars meer vertellen over de tentoonstelling. Als
bijzonder onderdeel van de expositie vindt er in augustus in ‘Ruimte in
Beweging’ een echte trouwceremonie plaats. Op 2 september hopen we
daar natuurlijk meer over te horen!

VAKANTIE-KOPPEL

Paul & Tam Delvaux: ‘Le Couple’ (1931)

Tijdens een kort vakantieuitje aan de Belgische kust zag uw  Gezelschaps-redacteur dit schilderij ‘le Couple’ in het Paul Delvaux Museum in St. Idesbald. Niet alleen een intrigerend dubbel-portret, maar met een minstens zo bijzonder verhaal over hun relatie en (uiteindelijk) hun huwelijk. 

Het Gezelschap: hoe het werkt.

Soms vraagt een bezoeker van een Gezelschaps-avond hoe het financieel werkt: wie betaalt het allemaal? Vaak doet de ontvangende partij een duit in het zakje, maar meestal betaalt Het Gezelschap een kleine vergoeding voor de ontvangst, de drank en het werk dat ermee gemoeid is. Die vergoeding betalen wij uit de bijdragen die leden vrijwillig op onze bankrekening storten: G-Teamlid Patricia Verweij beheert de kas op een zorgvuldige & transparante manier. Ons banknummer:
NL46 ABNA 0523 220 448
t.n.v. P M Verweij
inzake ‘Gezelschap’