Persbericht De Avond van de Meester 2017: De Jury is bekend!

 

Persbericht
DE MEESTER 2017
31 augustus 2017, Rotterdam
 
Woensdag 1 november 2017 wordt de promotieprijs De Meester voor de derde keer uitgereikt in Het Nieuwe Instituut. Fleur Groenendijk Foundation heeft de jaarlijks uit te reiken architectuurprijs in samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) in leven geroepen. De prijs, waar alleen afgestudeerden van de academie voor in aanmerking komen, dient ter ondersteuning van de promotie van het werk van de architect of stedenbouwer en bedraagt 5000,00 euro.
 
Vanuit het idee dat architectuur en stedenbouw disciplines zijn die naast hun academische relevantie toch vooral de maatschappij toebehoren, is er gekozen voor een nieuwe opzet voor het toekennen van de prijs. De drie genomineerde kandidaten wordt gevraagd om tijdens een avondvullend en openbaar toegankelijk programma, live voor publiek en de jury hun plannen te presenteren. De juryleden zullen ter plekke op de presentaties reageren. Ook de keuze voor de winnaar van De Meester 2017 wordt op dezelfde avond uitgesproken.

De promotieprijs De Meester wordt jaarlijks door de Fleur Groenendijk Foundation uitgereikt middels een wisselende onafhankelijke jury, met leden uit de disciplines architectuur, stedenbouw, cultuur & wetenschap en media. De samenstelling van de jury wisselt jaarlijks met uitzondering van een vast lid als vertegenwoordiger van de Foundation. 

De Jury van De Meester 2017 

De FGF bestaat sinds 1997 en stimuleert Rotterdamse jongeren bij hun opleiding en vorming het terrein van architectuur te verkennen. Architectuur in de brede zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De avond van De Meester is openbaar, gratis toegankelijk en vindt plaats op:
Woensdag 1 november vanaf 19.30 tot 22.00 in Het Nieuwe Instituut
 
Museumpark 25, 3015 CB, Rotterdam
www.hetnieuweinstituut.nl