Het Gezelschap bij studio IgNor maandag 7 augustus

Aanstaande maandag 7 augustus zijn wij te gast bij studio IgNor op de kop van de Stormpolder. Hier zullen Nora van Krimpen en haar partner René van Es te woord staan. 

 

Over studio IgNor

Studio igNor is gelegen op de kop van de Stormpolder, op het voormalige Hollandia terrein.

Het drie verdiepingen tellende gebouw was ooit het magazijn van deze fameuze maatschappij. Nu is het een pittoresk atelier, uitkijkend op de Nieuwe maas, de Krimpenerwaard en de opkomende stad

Rotterdam. Het is eenvoudig bereikbaar met de waterbus; de aanlegsteiger ligt pal naast het terrein.

De rivier met zijn bedrijvigheid, scheepvaart en industrie is een eeuwige bron van inspiratie. Studio IgNor is een heerlijke plek om te werken. Nora van Krimpen vond deze plek bij toeval toen zij eind vorig jaar naarstig op zoek was naar een nieuw atelier; het vorige was anti-kraak en werd binnen 3 weken verhuurd. Studio igNor was toen een vervallen en leegstaand kot.

In januari is er begonnen met de inrichting en het conceptplan. Langzaam aan groeit de studio uit van eenmans atelier naar een verzamelgebouw van meerdere ateliers, cursus ruimte, galerie en winkel. Voordat het zover is, is er nog een hoop te doen. Dat is echter geen last, maar een genoegen.

Over Nora van Krimpen

Nora van Krimpen is interieur architect, meubelontwerper en kunstenaar. Daarnaast werkt zij als praktijk instructeur op de Willem de Kooning Academie.

Niet gebonden aan een bepaalde discipline, materiaal of techniek onderzoekt zij per project wat het beste past. Daarbij probeert zij duurzaam te werk te gaan door her gebruik van materialen.

“Het is de uitdaging van elke keer opnieuw nieuwe oplossingen verzinnen, die mij scherp houdt.

Mezelf herhalen is voor mij geen optie.

Mijn inspiratie haal ik uit structuren zoals ze voorkomen in de natuur; koralen, kristallen, skeletten en rotsgewelven. We kunnen deze schoonheid niet evenaren. Levende in het Antropocene tijdperk, lijken we deze schoonheid te verwerpen en om te ruilen voor levenloosheid en productie.

Door natuurlijke vormen om te zetten in levenloze materialen en skeletten van dieren toe te passen in constructies wil ik het absurde van ons gedrag aantonen.”

De details

Datum: 7 augustus 2017

Tijd: 20:00 – 22:00

Locatie: Industrieweg 2a, Krimpen a/d IJssel

Ben jij er ook bij?

Laat ons via info@hetgezelschaprotterdam.nl  weten dat je komt en met hoeveel mensen. Dan kunnen wij daarmee rekening houden.

Ps. Als je mensen in je netwerk kent die hier heel graag bij zouden willen zijn:  Iedereen is welkom. Een mailtje om je aan te melden is genoeg. 

Met vriendelijke groet,

Fleur Groenendijk

Mede namens Patricia Verweij, Jinai Looi, Ilse Mathijssen & Remko Brenters

 

Voor donaties aan Het Gezelschap:

NL46ABNA0523220448 (ABN Amro rekening 52.32.20.448)

t.n.v. P.M. Verweij, Rotterdam, inzake Het Gezelschap

Ons postadres:

Het Gezelschap

Postbus 19268

Rotterdam, 3001 BG

Netherlands