Nieuwsbrief CBK juli 2017

educatie

JEUGD VAKANTIEPASPOORT

t/m 20/08/17

Alle jonge Rotterdammers van 4 t/m 12 jaar met een Jeugd Vakantiepaspoort mogen van 8 juli t/m 20 augustus samen met 1 of 2 volwassenen gratis de tentoonstelling BLUEPRINT in TENT bezoeken. Kinderen krijgen een doe-boekje met toffe illustraties, spelletjes en informatie, dat helpt om de tentoonstelling beter te begrijpen.

            

event

TAKEOVER #1: CONCRETE BLOSSOM

14/07/17

Concrete Blossom maakt zich al een tijd hard voor een stad waar iedereen tot zijn recht komt. Vrijdag 14 juli trapt Studio Narrative de zoektocht naar een inclusief Rotterdam af met de Concrete Blossom Takeover in TENT. Een avond waar culturele vernieuwers, veteranen en andere stadmakers met jou en elkaar in gesprek gaan over inclusiviteit en stedelijke toe-eigening.                

event

TENT & ALIDA DORS

29/07/17

TENT neemt voor de derde keer deel aan het Rotterdamse Zomercarnaval. Dit keer maakt choreograaf Alida Dors een parade geïnspireerd op de rol van dans in Afro-Caribische begrafenisstoeten. De parade van Alida Dors verbindt een hiphopidioom met de rol van dans in Afro-Caribische begrafenisstoeten. Voor dit project werkt Dors met dansers van vier hiphophuizen in Nederland.

 

event

TAKEOVER #2: FAMILY VALUES

04/08/17

Op vrijdag 4 augustus gaan internationale dansiconen met elkaar in gesprek over de wijze waarop dansstijlen en dansers worden geïnspireerd door dekolonisatie en queer politiek. Deze tweede Takeover wordt samengesteld door Aruna Vermeulen (HipHopHuis) en vindt plaats in het kader van BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?

CBK R’DAM presenteert

Z-FILES #19: KAAPSE KLEUR

25/08/17

Deze zomer worden negen ornamentenlijsten met daarin gerestaureerde en nieuwe kunstwerken in de Rotterdamse wijk Katendrecht opgeleverd. Het project, getiteld Kaapse Kleur start met een Summer School voor kinderen (7 – 11 jaar) op Katendrecht. De lijsten en schilderingen worden onthuld tijdens de 19e editie van Z-Files, Kunst en de Stad in Verhalenhuis Belvedère op 25 augustus.

tentoonstelling

BLUEPRINT: WHOSE URBAN APPROPRIATION IS THIS?

t/m 27/08/17

BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this? gaat over de relatie tussen straatcultuur en architectuur in TENT Rotterdam. Metro54 nodigde architecten, designers, rappers, producers en kunstenaars uit. Zij tonen nieuw en bestaand werk dat de soms stormachtige relatie tussen architectuur en straatcultuur vormgeeft, onderzoekt en verbeeldt.

tentoonstelling

DISCLAIM THE STREET

t/m 28/08/17

In Rotterdam Cultural Histories #11: Disclaim the street schetst Navin Thakoer een beeld van de geschiedenis van de Rotterdamse hiphopcultuur. Thakoer maakt de discussie rondom hiphop en haar erfenissen zichtbaar door een oproep op sociale media te plaatsen en te vragen: Wie zijn de legendarische Rotterdamse hiphoppers en waarom?

               

Kunstblock

VRIJDAGAVOND = DE KUNSTAVOND

iedere vrijdagavond, 18 – 21 uur

Elke vrijdagavond is Kunstavond in het Kunstkwartier van Rotterdam. Ontdek de veelzijdigheid van de hedendaagse kunst in het Rotterdamse kunstkwartier bij TENT, Witte de With, WORM, V2 en MAMA en kunst in de openbare ruimte van CBK Rotterdam. De instellingen zijn iedere vrijdagavond gratis geopend tussen 18 en 21 uur. De (eveneens) gratis tour start om 19 uur bij de balie van TENT en Witte de With.

              

CBK R’DAM maakt mogelijk

TENTOONSTELLING IN HET GRENZHAUS

t/m 28/08/17 bij Museum Rotterdam

Het GRENZHAUS is een modulaire ontmoetingsruimte van de Duitse architect Benedict Esche. Op Wereldvluchtelingendag stond deze de hele dag in de buitenruimte; inmiddels is het GRENZHAUS te bezoeken bij de ingang van het Timmerhuis (Rodezand) en biedt de installatie ruimte aan een tentoonstelling met werk van Peter Koole, Harry Man, Stacii Samidin, Jonas Staal en Veldwerk.

CBK Rotterdam

Eendrachtsstraat 10

3012 XL Rotterdam             

Openingstijden: (op afspraak)

ma-vr, 9-17 uur

+3110 4360288

cbk@cbkrotterdam.nl

www.cbkrotterdam.nl