Het Gezelschap bij NIFFO galerie / recycle studio op maandag 1 februari

Maandag 1 februari zijn wij van harte welkom bij NIFFO galerie / recycle studio in Zuid. Wij kijken ernaar uit iedereen weer te zien.

Programma maandag 1 februari
20:00 – Inloop
20:30 – Introductie NIFFO & Expositie Zoë
21:00 – Borrel en napraten
22:00 – Einde avond

De locatie
Petrorialaan 45, Rotterdam

Laat ons per e-mail weten of je wilt komen en met hoeveel mensen zodat wij hiermee rekening kunnen houden.

Over NIFFO
NIFFO is een galerie/ recycle studio met een maatschappelijke en educatieve functie in de Afrikaanderwijk die daarmee bijdraagt aan de ontwikkeling van een gezond cultureel klimaat in Rotterdam.

NIFFO betekent in straattaal NEEF. De naam verwijst naar een familiale omgeving, waarin allerlei doelgroepen bij elkaar kunnen komen met behulp van kunst in uiteenlopende vormen. Het idee is dat de galerie cultureel opereert, met een sociale focus en ondernemende houding. De sociale functie is in eerste instantie gericht op cohesie en culturele communicatie in de wijk en talentontwikkeling van jongeren uit de buurt. In tweede instantie verwijst de sociale functie naar het zorgen voor bewustwording over het gebruik van materialen/ het recyclen van materiaal en de relatie van ‘de dingen en hun omgeving’.

NIFFO inspireert, stimuleert en organiseert nieuwe ontmoetingen, nieuwe inzichten en nieuwe kennis, waarbij kunst als verbindende factor centraal staat.
Hiertoe zet ze haar eigen kwaliteiten en netwerk in voor lokale en mondiale interactie met diverse doelgroepen. NIFFO verwerkelijkt haar doelstellingen door middel van kunstprojecten, tentoonstellingen, workshops en educatieve projecten (ter ondersteuning van de tentoonstellingen).

Niffo

Over Zoë Cochia
Nederlands – Roemeens kunstenares, geboren in Boekarest. Een vrije rebelse geest die experimenteert met fotografie, collages, schilderijen, film en poëzie. Onverwachte associaties geven haar werk een bijna barok accent waar de pijn van verlies doorheen trekt. Zij bedient zich van een krachtige vormentaal waarin details soms door hun aarzeling een poëtisch moment oproepen.
Na haar studie voor werktuigbouwkundig ingenieur en een eerste baan voor de Roemeense spoorwegen verliet zij na de revolutie van 1989 het land om zich in Nederland te vestigen. Hier begon een periode van overleven door alle mogelijke baantjes aan te pakken. Na haar studie bij WdKA Rotterdam, werkt zij als docent beeldende kunst en grafische vormgeving. Naast beeldend kunstenaar én docent beeldende kunst en grafische vormgeving, is zij werkzaam als freelancemanager van culturele manifestaties, als coach/ docent LLB-praktijk bij de Wijkschool Feijenoord in Rotterdam en directrice van Niffo Galerie/ Recycle Studio.
Tegelijkertijd schrijft zij poëzie en korte verhalen. I n haar gedichten komt haar vrije en associatieve geest sterk naar voren, het is exuberant werk, wars van de Nederlandse voorzichtigheid. Zij laat het aan de lezer om een eigen interpretatie te geven aan de werelden die zij in talige beelden oproept.

Zoë Cochia

Doneren?
Iedere maand proberen wij een toplocatie te combineren met heerlijke wijn en bijzondere hapjes zonder dat jij als bezoeker daarvoor betaald. Dit doen wij met ontzettend veel plezier en dankzij de hartelijke medewerking van de locaties die wij mogen bezoeken. Er worden echter altijd kosten gemaakt welke wij kunnen betalen door de donaties die we ontvangen.

Draag jij het Gezelschap een warm hart toe of heb je enorm genoten van een bijeenkomst steun ons dan door een (kleine) donatie te doen zodat het Gezelschap nog vele jaren kan genieten van al het mooi wat Rotterdam ons te bieden heeft.

NL46ABNA0523220448 (ABN Amro rekening 52.32.20.448)

t.n.v. P.M. Verweij, Rotterdam, inzake Het Gezelschap

Blijf verbonden met Het Gezelschap!
Naast onze maandelijkse mailing zijn we ook actief op Facebook & hebben we een website die iedere maand weer een stukje leuker wordt. Like ons, bezoek ons & raak verbonden.

www.hetgezelschaprotterdam.nl & https://www.facebook.com/hetgezelschaprotterdam

Met vriendelijke groet,

Jinai Looi & Remko Brenters
Mede namens Patricia Verweij en Fleur Groenendijk