Eten bij Rotterdamse Salon 10 november

(21e eeuwse taal) Een complete Middeleeuwse beleving: diverse fantastische gangen met wijn, bier maar ook siroop, vruchtensap, gezelschap en 4 korte lezingen over eten en gewoonten tijdens de Middeleeuwen! De prijs is inclusief alles! De genodigden namen vroeger hun eigen gerei mee naar de maaltijd. Om in die traditie te blijven verzoeken wij u om uw eigen lepel mee te nemen, voor het mes zorgen wij. U kan en mag natuurlijk met de handen eten!

Wi bottelgiere doen u menegertiere, seroep ende sap, Jopen Koyt biere ute Harlehem, Rijnsche wine ende landtwijn van ene wijngaert wel besteld ende natuurlijc met broet ende harde kaesen. De spisen van de maeltijt gemeinlike sijn:

1/ ene gruyne soppijn van scoen loepend water ende broet ende waermoes

2/ ene Blancmanger, vischpastije, geleij ende rape

3/ peren inden Hypocras ende dattels

4/ Hypocras ende Lanck Banketsuycker.

 

Wi onthalen u ter ure 16.30. Gemeinlike dachcurtinge, gewillegelike eten ende lesen ende spreken is ter ure 17.00 tot in de fijn van de sameninge ter ure 19.00 – 20.00 uur.

Smacelijc eten ende ene debuut fraai van zinnen ende historielijc! Hier! inscriven. De prise is 49,50 ende uw paiment is incluus!

 

Groete vrundelyc van Anja Berkelaar & Arthur van de Kamp

 

info@rotterdamsesalon.nl

06 532 76 450

www.rotterdamsesalon.nl