Uitnodiging Het Gezelschap 7 oktober


Op maandag 7 oktober wordt Het Gezelschap verwacht in de Galery/Studio Solko Schalm aan de Hoogstraat 43 a.

Hieronder een passage over het werk van Solko:

“Een jaar geleden stortte Schalm zich in een artistiek avontuur, toen twaalf verzamelaars, ongezien, ieder één van de 24 doeken uit een toen nog te maken expositie kochten. De kunstenaar merkt op dat ‘ Zij mijn werk kenden, maar geen enkel idee hadden hoe de schilderijen er uit zouden komen te zien.’ Voorafgaand aan de opening voor het publiek op 10 november zullen Schalm’s twaalf verzamelaars de gelegenheid hebben om hun eigen schilderij uit de collectie te kiezen.Deze nieuwe collectie toont de ontwikkeling van Schalm’s realisme, zijn eigentijdse antwoord op de klassieke oude meesters als Caravaggio, Rembrandt, Degas en Courbet. In zijn gebruik van licht, fel gekleurde vlakken, lijnen, spetters of klodders verf, draait het om de thema’s van werkelijkheid, waarneming en de dubbelzinnigheid van afbeelden en beschrijven. “

Het programma:

20.00 uur – 20.30 uur Inloop en kennismaking.

20.30 uur – 21.00 uur Praatje Solko Schalm.

21.00 uur – 22.00 uur Borrelen en rondkijken.

Laat vóór 3 oktober even per mail weten als je van plan bent te komen.

Fleur Groenendijk,
mede namens Jinai Looi en Patricia Verweij

Voor donaties aan Het Gezelschap:
ABN-AMRO 52.32.20.448
t.n.v. P.M. Verweij, Rotterdam, inzake Het Gezelschap