Het Gezelschap bij Masters of Rotterdam

Best Gezelschap,

Maandag 6 februari om 20:00 is onze volgende bijeenkomst. Wij zijn te gast bij de WTC Art Gallery waar wij de tentoonstelling ‘Masters of Rotterdam’ gaan bezoeken. Solange Frankort is projectleider en zal onze gastvrouw zijn. Een leuke extra deze avond: Het door Olphaert den Otter voor Fleur gemaakte schilderij ‘in de Huijters’ zal ook te bewonderen zijn.

Over de tentoonstelling
Van 22 januari t/m 19 februari vindt in de WTC Art Gallery een overzichtstentoonstelling plaats met werk van 20 prominente hedendaagse Rotterdamse schilders; Inge Aanstoot, Marielle Buitendijk, Anuli Croon, Arie van Geest, Eva Krause, Ditty Ketting, Burgert Konijnendijk, Peter Koole, Ralph van Meijgaard, Ton van Os, Olphaert den Otter, Ad Schouten, Simon Schrikker, Lisette Schumacher, John van ’t Slot, Inez Smit, Niels Smits van Burgst, Maurice Thomasen, Eveline Visser en Co Westerik.

In de Huijters Olphaert den Otter

Er komt ook een uitgebreide catalogus waarin alle masters worden getoond met; een portretfoto, korte tekst over de kunstenaar zelf en het werk wat zorgvuldig is geselecteerd door de commissie; Hugo Bongers, Anton Hoeksema, en Hans Walgenbach. De curator van deze tentoonstelling is Martin Bijl met assistente van Solange Frankort. De tentoonstelling is ook te bezichtigen tijdens de kunstbeurzen Art Rotterdam en RC Art Fair.

Over de gastvrouw
Solange (1988) is een ondernemende duizendpoot die zich op meerdere gebieden inzet binnen de kunstsector.

Als mixed media artist weet ze als geen ander hoe het is om kunstenaar te zijn. Solange werkt en onderzoekt alledaagse onderwerpen binnen de digitale pop-cultuur als referentie, zoals; computer symbolen, digitale apparaten, internet, netwerken en archieven. Ze maakt gebruik van digitale of analoge objecten, die je laten denken over de relatie tussen mensen en de systemen die ze maken. Met een beetje humor en visuele esthetiek, creëert ze een sociaal dialoog over media en het digitale tijdperk.

Een hele andere wereld van de kunst is het organiseren van. Als functie Art Assistent bij Bob Smit gallery, krijg ze zo allerlei kunstprojecten toegeworpen zoals; Masters of Rotterdam.

Wil je komen, schrijf je dan in via info@hetgezelschaprotterdam.nl

Met vriendelijke groet,

Fleur Groenendijk
Mede namens Patricia Verweij, Jinai Looi & Remko Brenters